Ovanliga fiskar på löpande band

Först var det en man som hittade en djuphavsfisk flytande i vattnet utanför sin sjöbod i Bovallstrand. En sillkung var vad han hittade. En fisk som inte hittats i Bohuslän på 131 år och som kan bli uppemot 11 meter lång. Exemplaret i detta fall var dock bara en bit över tre meter, 3,65 m närmare bestämt.

Nu har en annan stor fisk dragits upp av en fiskare utanför Väderöarna. Fiskens landades i Strömstad. Denna gång är det en vågmär på 2,3 m. Denna fisk är inte lika ovanligt som en sillkung, den senaste såldes för ett halvår sen på fiskauktion i Smögen. Vågmären är också en djuphavsfisk.

Man undrar ju om inte de två fynden har ett visst samband och dessutom kanske det finns nåt samband med en tilltagande överfiskning i djuphaven i denna del av världen och/eller klimatförändringar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements