2 personer anhållna för attentatet mot Lars Vilks

Två personer från Landskrona har anhållits och gripits, misstänkta för attentatet mot Lars Vilks hem i Nyhmansläge utanför Höganäs. Det snabba gripandet är bra (förutsatt att de gripna är de skyldiga), för då kan spekulationer undvikas. Att gripandena kunnat ske så fort tyder också på att det varit amatörer i farten. Personer som lämnat tillräckligt med spår för att polisen snabbt kunnat få tag på dem.

På nåt sätt verkar det dock som om polisen tog i lite mycket i överkant när man grep i alla fall en av de två.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Malacoda

  Personligen tycker jag inte polisen kan ta i för mycket när det gäller att försvara vår yttrandefrihet. Det är redan för mycket silkesvantar och godtycklig moraliserande om detta. Jag anser att polisen (som är de med mandat att ta till våld för att upprätthålla vårt demokratiska samhälle) ska ha alla befogenheter vi överhuvudtaget kan ge dem till att upprätthålla det vackraste vi har i Sverige. Vi kan inte NÅGONSIN låta några religiösa tossingar domdera och förstöra det finaste som finns i begreppet demokrati

  • Anders_S

   Malacoda: Att döda någon för yttrandefriheten är att ta i för mycket. Man kan inte fösvarar dmokratiska rättigheter genom att slå till mot andra demokratiska rättigheter. Att skicka piketen på ett par unga killar som inte är kända av polisen tidigare och som inte verkar vara av terroristmaterial (glömma kvar en jacka!!) är att ta i för mycket. Det fanns ingen anlending att agera på det viset. Piketen ska användas vid grov kriminalitet och detta handlar inte om det.

 • Amatörer var ordet. Göra Molotov-cocktails av… Pet-flaskor? Sedan bränna sig själv så man måste få vård. Inte direkt några imponerande terrorister. Men har man lust att skicka en piket-buss får man väl göra det.

  • Anders_S

   Hampus: De har nog läst polisens rapporter från Göteborg 2001 där polisen anförde att Pet-flaskorna man hittade i Hvitfeldtska gymnasiet var ämnade till bensinbomber (journalisterna svalde förstås påståendet). Jag påpekade redan då att man inte kan göra molotovs av PET-flaskor.

 • Pingback: Nej, vi är inte alla Lars Vilks | Svensson()

 • Malacoda

  ”Malacoda: Att döda någon för yttrandefriheten är att ta i för mycket.” Va? Va? Va? Va fan säger du, var det någon som dog när pikéstyrkan slog till? Eller läste du mitt inlägg lika godtyckligt som en huligan bedömer fotbollsdomarens insats. Självklart skall man inte (principiellt) döda någon för yttrandefrihetens skull.

  Men seriöst. Försökte inte dessa för polisen okända pojkstackare elda upp Lars Vilks hus precis efter att han har hotats till livet av hela arabvärlden? Är det inte då oerhört viktigt att vårat sekulära rättsväsende med eftertryck VISAR att VI inte tolererar att religiösa tossingar sätter sig över vår konstitution!?! Sen var det väl tråkigt om någon blev skadad, men det är ett pris jag är mer än villig att betala