Protester mot nedskärningar i Spanien

Precis som i Grekland så har ett så kallat sparpaket presenterats i Spanien. Det är enligt samma modell som det grekiska paketet. Arbetare, vanligt folk, fattiga ska tvingas betala för den kris som uppstått på grund av bankernas och de rikas spekulation, fiffel och skattesmiteri:

Fackförbundet Comisiones Obreras anser att regeringen har böjt sig för trycket från finansmarknaden och håller på att leda landet mot katastrof. Förbundet har tillsammans med landets andra stora fackförbund UGT utlyst en generalstrejk bland offentliganställda den 8 juni i protest mot sparpaketet.

Precis som i Grekland är det också protester i Spanien. Om än inte lika våldsamma, vilket kanske mer avspeglar polisens attityder än demonstranternas. Men det säger förmodligen också en del om anarkistmiljön i Grekland. I Spanien blir det generalstrejk den 8 juni och en grupp EU-parlamentsledamöter har gått ut med ett upprop för en protestvecka i slutet av juni. En protestvecka mot de nyliberala nedskärningsplaner som kommer att följa i alla Europas länder. Målsättningen för makthavarna i Europa är att arbetarklassen ska betala för finanskrisen och att välfärden ska monteras ner.

Intressant?
Läs mer: B&P, Erik Svensson, Mullvaden, Internationalen1, 2, 3, Björnbrum,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, DN1, 2, 3, 4, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • lotta continua

    Fjärde Internationalens Medelhavssektioner borde agera tillsammans med med KKE (Grekland) respektive PCP (Portugal) istället för att utmåla dessa som byråkratiska. Det är tillsammans med denna typ av revolutionärer vi kan utmana makten.