Sverigedemokraterna kommer inte in i riksdagen

Inte om det hade varit val idag alltså och inte enligt den senaste opinionsundersökning som SKOP låtit göra. I denna undersökning hamnar Sverigedemokraterna (SD) 2,9% vilket är en rejäl minskning från den förra udnersökningen då SD fick 5,0%. Nästan en halvering av det uppgivna stödet alltså. Kristdemokraterna ligger också farligt nära att ramla ur riskdagen och skulle det bli på det viset är ett regeringsskifte garanterat.

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Simon

  6 % av alla som undersöktes svarade ju inte ens på frågan, den här mätningen är inte trovärdig. De flesta av de 6% är nog Sverigedemokrater med tanke på att det är politiskt inkorrekt och tabu att rösta på de.

  • Anders_S

   Simon: De som brukar tacka nej till att svara är i stor utsträckning invandrare. Det kanske anser att de inte förstår svenska, är inte så intreserade av svenska politik eller är rädda. Normalt brukar undersökningar ha för låg andel invandrare bland de svarande i förhållande till invandrares andel av befolkningen. Men det var ju likadant förra undersökningen så för jämförelsens skull gör det ingen skillnad. Så du är nog helt fle ute när du tror något annat.

 • Per Johansson

  Det tråkiga är att undersökningen inte säger något om hur det skulle gå om det var val idag, då frågan som ställdes var: ”Vilket parti tycker du bäst om i rikspolitiken?” I alla fall i mitt fall är inte det samma som det jag kommer rösta på, av olika anledningar.

  • Anders_S

   Per J: Så är det förstås.

 • olle w

  Anders S , nu har väl ändå inte dessa ”invandrare” som du hänvisar till någon rösträtt??

  Löjlig bortförklaring. Det säger sig själv att dett parti inte tappar hälften av sina sypatisörer. det luktar dålig statistik långväg.

  • Anders_S

   olle w: De flesta invandrare har rösträtt då de blivit svenska medborgare eller så har de rösträtt bara i kommunalval. De flesta invandrare har varit här länge.

 • martin

  Anders_S,
  man frstår att bortfallet är stort bland invandrare. Kan tänka mig obehaget en Iranier måste känna när det ringer någon från nån bokstavskombinations-organisation och frågar vad de tänker rösta.

  Olle,
  att det ens skulle behövas förklaras är rätt löjligt. Det ankommer SD att visa att de 6% som inte svarade är SD-anhängare, för det är det som är det fantastiska påståendet. Jag kan säga att de 6%-en är KP, det är inte politiskt korrekt att rösta KP heller.

  Det är bara läsa fler artiklar här så ser man att rasism som bas för en politisk rörelse blir mer och mer omöjligt i Sverige.

 • Pingback: Jinge.se ¬ª Sverigedemokratisk Kräftgång()