I borgarnas Sverige – ökande arbetslöshet

Det är uppenbart att den borgerliga regeringen trots allt prat om arbetslinjer hit och dit inte har förmåga att bryta den uppåtgående trenden när det gäller arbetslösheten. Arbetslösheten fortsätter stitga i Sverige trort att regering och borgarmedia gång efter annan utropar att krisen är över. Så är uppenbarligen inte fallet. Inte för vanligt folk i alla fall.

Lika uppenbart som att krisen inte är över, lika uppenbart är det att den borgerliga alliansregeringen inte gör ett skit för att vanligt folk inte ska drabbas så hårt av krisen. Deras åtgärder för att få folk i arbete tycks mest ha lett till färre arbeten och utslagning ur försäkringssystemen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

3 Svar på “I borgarnas Sverige – ökande arbetslöshet”

  1. Jag bor i Tyskland. Här räddade facken många jobb genom att gå med på tillfälliga sänkningar av löner och arbetstid. Det kunde man gjort i Sverige också. På vissa håll gjorde man det, men från LO-borgen var det tummen ner. Hellre arbetslöshet än något som kunde uppfattas som eftergifter.

    Skyll inte krisens efterverkningar på sysselsättningen på regeringen! Det är en avtalsfråga, och fack/arbetsgivare bär hela skulden. Och såvitt jag vet var det många arbetsgivare som ville rädda jobb men hindrades av facken. Dom som gick med på tillfälligt sänkt lön och nu har fått den återställd, är nog i många fall ganska glada över det, skulle jag gissa.

  2. Det finns nog dessvärre ingen regering, röd eller blå, som helt ograverat skulle ha klarat sysselsättningen under en kris som varit den värsta sedan 30-talets depression. Problemet med politiker är att de inte inser sina egna begränsningar.

Kommentarer är stängda.