Kommunalråd hotat av mc-gäng?

Del 6 av 10 i serien Kriminella mc-gäng

Dario Espiga, kommunalråd i Göteborg med ansvar för bland annat alkoholfrågor som ordförande i sociala resursnämnden har fått motta mejlade hot från personer som upmmanar honom ”att vara på sin vakt”. Anledningen är det beslut som kommunstyrelsen nyligen fattade om riktlinjer för alkoholservering. Riktlinjerna ska antas av kommunfullmäktige på torsdag i nästa vecka. I dessa riktlinjer finns en passus om mc-gängens västar:

”För att skapa och trygga en god arbetsmiljö för restaurangens anställda och en trivsam miljö för restaurangens gäster ska restaurangen inte tillåta den speciella dresscode, till exempel västar med emblem, som förekommer inom organisationer med huvuddelen dokumenterat straffade medlemmar.”

Det behöver alltså inte vara ett seriöst hot som Espiga mottagit utan kan lika gärna komma från någon som inte har alla hästar hemma som från någon inom något kriminellt mc-gäng. Det finns dock all anlednign att ta hot på allvar om man tror de kan komma från nån medlem i nåt mc-gäng. Medlemmar i Bandidos MC har sprängt bilar i luften, hotta restaurangfolk och beskjutit restauranger. Medlemmar i Hells Angels MC har hotat och misshandlat folk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Bikerkulturen leder till allvarlig brottslighet i SkåneAutomatvapen funna vid razzia mot Hells Angels >>
Advertisements