Framgångsrika demonstrationer mot Israels våld

Israel bordade de humanitära hjälpfartygen som var på väg till Gaza. Man gjorde detta på internationellt vatten och mot all from av internationell lag och folkrätt. Dessutom dödade man enligt uppgift minst 9 personer samt skadade en mängd andra. För mig verkar den typen av skottlossning helt bisarr och vansinnig. Det finns vapen som inte dödar. Elitsoldater ska kunna klara av även folk med tillhyggen utan att döda dessa. Många andra som var ombord är för närvarande fängslade.

För mig är dödandet på hjälpfartygen jämförbart med om polisen som tog sig in i Schillerska under Göteborg 2001 hade skjutit ett antal av oss. Det hela verkar helt onödigt och helt bisarrt brutalt. Israels våld är inte på något sätt försvarbart och måste fördömas.

gjorde tusentals människor över hela Sverige idag. 7 000 i Stockholm, 4 000 i Göteborg, uppemot tusen i Malmö, nåt hundratal i Lund, 100-tals i Helsingborg, 150 i Kristianstad, många i Västerås och Uppsala, 500 i Umeå samt folk på många andra ställen.

Intressant?
Läs mer: Internationalen,
Bloggat: Moberg, Sjöstedt, Röda Lund, Motbilder,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

9 Replies to “Framgångsrika demonstrationer mot Israels våld”

 1. Hej Svensson!

  Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där de blev överlumpade. Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs hela artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

 2. Demonstrationen i Stockholm var väldigt bra. Arrangörerna skall ha ett stort tack för att så snabbt kunna organisera detta. Demonstrationen var en av de största palestinademonstrationerna jag varit på och det fick de ihop på bara några timmar. Då skall man tänka på att en del inte ens hade sett nyheterna idag.

  Blir det fler demonstrationer? Vi får inte glömma de som nu sitter fängslade olagligt.

  1. Hans N: Den är borttagen för att den diskuterade saker som inte var intressanta och off-topic. Som annonser. Jag hinner inte gå in i artiklar och modererar bort bitar. Då tar jag bort hela. Jag har två dagar i rad haft omkring 4 000 lösare per dag och fått en mycket stor mängd kommentarer. Ibland blir det också fel och jag tar bort nån jag inte borde ta bort. Så är det bara. Jag vet inte vad Hampus svarar på. Men han har rätt. Till och med de företrädare för judiska församlingen som jag igår diskuterade med i demonstrationen på GA-torg delar också Hampus uppfattning om att det enda vettiga på sikt är en stat för alla folk i området. Naturligtvis var de mindre kritisk till israel än vad jag var, men det väsentliga är att de flesta som tänker efter ordenltigt är för det som Hampus. Vägen dit är vi dock ofta osams om.

Kommentarer inaktiverade.