Positiv gränsöppning till Gaza

Egypten har öppnat gränsen till Gaza. Detta som ett resultat av Israels piratangrepp på de humanitära hjälpfartygen som var på väg till Gaza. Hjälpfartyg ombord på vilka israeliska soldater skjutit ihjäl 9 personer, skadat ett trettital och misshandlat, kidnappat och fängslat hundratals. Ett angrepp som de israeliska piraterna gjorde i strid med all internationell rätt.

Det är en positiv utveckling att Egypten nu till viss del bryter sin allians med Israel. Detta genom en avbruten blockad mot Gaza. Vad som nu kräva är att resten av världen också bryter blockaden av Gaza, börjar prata med Hamas och avbryter allt samarbete med Israel till en lösning på konflikten i Palestina har förhandlats fram. En lösning som Israel måste tvingas gå med på och som inbegriper en fullständig utrymning av bosättningarna på Västbanken och i östra Jerusalem.

De återstående fartyg från Ship to Gaza och Freedom Flotilla som nu är på väg måste också på något sätt garanteras en säker färd mot Gaza. Israeliska pirater måste förhindras att också angripa dessa hjälpfartyg.

Intressant?
Bloggat: Broberg, Moberg, Peter Andersson, Röda Göinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Positiv gränsöppning till Gaza”

Kommentarer inaktiverade.