Varsel om blockad av israeliska fartyg och israeliskt gods

Svenska Hamnarbetarförbundet varslar om blockad mot israeliska varor och transporter.

Varsel om blockad av israeliska fartyg och israeliskt gods

Svenska Hamnarbetarförbundet har idag varslat om blockad av alla israeliska fartyg och gods till och från Israel som hanteras av förbundets medlemmar. Blockaden kommer att träda ikraft kl. 00.00 tisdag den 15 juni och varar till kl. 24.00 torsdag den 24 juni.

Skälet till blockaden är det exempellösa kriminella överfallet på den fredliga fartygskonvojen Ship to Gaza. Ett flertal fredsaktivister mördades av israeliska kommandosoldater och övriga deltagare internerades utan någon som helst grund.

Svenska Hamnarbetarförbundet, som stödjer Ship to Gaza, vill med åtgärden protestera mot staten Israels folkrättsliga övergrepp mot en konvoj med fredsaktivister och materiella förnödenheter till den p.g.a. en likaså folkrättslig blockad lidande befolkningen i Gaza.

Svenska Hamnarbetarförbundet kräver att de för övergreppet ansvariga ställs inför rätta, att folkrätten respekteras av staten Israel och att blockaden av Gaza omedelbart hävs.

Svenska Hamnarbetarförbundet vill uppmana andra fackförbund och övriga organisationer att ta liknande initiativ och uppmanar till en allmän blockad av israeliska varor till dess det palestinska folkets rättigheter tillgodosetts i allmänhet och i synnerhet att blockaden av Gaza hävts.

För ytterligare upplysningar kontaktas:
Björn A.Borg  förbundsordförande 070-680 95 48
Peter Annerback ledamot Verkställande utskottet 073-546 38 02
Rolf Axelsson ledamot Verkställande utskottet 070-950 89 09

Intressant?
Bloggat: Internationalens ledarblogg,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, 5, SVD1, 2, 3, GP1, 2, AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • martin

  Ett fantastiskt initiativ! Vi kan inte räkna med att de i maktställning gör annat än några menlösa uttalanden. Därför är den här typen av aktioner det enda som kan sätta verklig press på Israel.

  Låt deras frukt ruttna!

 • Anders Åberg

  Underbart, mer sådant och alla vi andra kan hjälpa till genom att fullständigt bojkotta alla israeliska varor.
  Förhoppningsvis sprider detta sig i världen nu och tillsammans kan vi göra detta piratdåd till en mycket dyrköpt historia för rasistregimen i Tel Aviv.

 • Robban

  Det finns endast TVAA spelare som verkligen vaagat ta staellning:
  Svenska Hamnarbetarförbundet och Nicaragua.
  Ni aer hjaeltar!
  Tack.