Beredskapspolisen – behövs den?

Det är jag verkligen tveksam till. Den kan sällan användas då den inte får användas när det kan befaras att våld kan behöva användas. Och det är ju fallet vid alla större polisinsatser. Våld kan behöva användas även om det faktiskt ytterst sällan används i samband med fotbollsmatcher, demonstrationer eller andra tillfällen när det behövs mycket poliser. Större polisinsatser är ju egentligen de ende tillfällen då beredskapspolisen skulle kunna behövas. Men då får de inte användas.

Beredskapspolisen är alltså en frivillig polisstyrka som kostar pengar och aldrig används, i princip aldrig kan användas. Det är nog lika bra att lägga ner den misstänker jag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Irreterad

    Sverige och polisen behöver en förstärkningsresurs med polisiära befogenheter. Också viktigt att poängtera; Beredskapspolisen skall inte överta den ordinarie polisens arbete och inte heller de arbetsuppgifter som rör den så kallade kärnverksamheten.

    Vidare anser beredskapspolisföreningen att det, varken ekonomiskt eller resursmässigt, är försvarbart att binda upp ordinarie polis med de arbetsuppgifter beredskapspolisen är utbildade för och tänkta att utföra.

    Flera polismyndigheter har förstått behovet och vinsterna med beredskapspolisen men har blivit stoppad av Rikspolisen att få använda dom. Vems är då är ansvarig för att beredskapspolisen inte används?