Flickmord i Västerås – en del likheter med parkeringsdödsfallet

Ett uppmärksammat mord på en 16-årig flicka i Västerås har vissa likheter med parkeringsdödsfallet i Landskrona. Fast också många olikheter. Olikheterna är förstås att pojken som orsakat flickans död i Västerås själv gick till polisen och att flickan har omfattande skador och har varit utsatt för mycket våld i motsats till den äldre kvinnan i Landskrona.

Men både i Landskrona och i Västerås hävdar de för brott misstänkta (och i fallet med parkeringsdödsfallet dömde) att det hela var en olyckshändelse. Medan detta faktiskt tycks vara fallet i Landskrona (den dömde där blev aldrig åtalad för nåt annat än vållande och är dömd för grovt vållande och grov misshandel) är det med mycket stor sannolikhet inte så med det så kallade Råbymordet i Västerås. Utan i det fallet tyder nog det mesta på att det faktiskt är ett mord det handlar om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements