Gäng hoppade på offrets huvud

Jag läste den rubriken i Svenska Dagbladet och i Göteborgs-Posten. I en liten sekund så tänket jag att den förhoppningsvis kanske handlade om det uniformerade piratgäng som sparkade Dror Feiler i huvudet efter att ha kapat det fartyg denne befann sig genom ett piratdåd. Men naturligtvis handlade inte artiklen omd et utan om ungdomsvåld i Sverige, denna gång i Falun. Det är korta artiklar, men indignationen i dem är tydlig. Mycket tydligare sätt än när tidningarna skrev om misshandeln av Feiler. En misshandel som utfördes av ett uniformerat piratgäng. Den misshandlade killen i Falun fick rejäla skador, det fick inte Feiler. Men i princip var agerandet från förövarna detsamma.

Med den skillnaden att priratgänget begick betydligt fler och allvarligare brott också. Man mördade exempelvis minst 10 personer, man kapade 6 fartyg och har nu kapat ett sjunde, Rachel Corrie. Man fängslade och kidnappade omkring 600 personer. Osv.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Kildén & Åsman, Moberg, Röda Malmö, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements