Varför de israeliska soldaterna angreps och avväpnades

Idag har det släppts bilder på israeliska soldater som avväpnas. Soldaterna uppträder mycket skrämt. Här förklarar en före detta US-amerikansk marinsoldat (numera palestinsk medborgare) varför man avväpnade och angrep israeliska soldater. För att få stopp på mördandet av aktivister.

Intressant?
Bloggat: Moberg, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, 3, VG1, 2, EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • martin

  Avhumanisering och demonisering av fienden är standard för militär i en konflikt. Därför är det inte konstigt att de israeliska soldaterna var rädda när de hamnade helt i aktivisternas händer. De var säkerligen uppiskade med propaganda innan operationen, man måste ingjuta skräck i soldater annars skjuter aldeles för få soldater för att döda.

  Avhumaniseringen av fienden gör man dessutom till civila i och med den propaganda som sprids. Vi ser här svenska debattörer som har befriats från all mänsklig empati till följd av en effektiv avhumanisering av fienden.

  Om denna typ av hjärntvätt inte är huvudorsaken till morden så är det i alla fall en bidragande orsak till att våldet eskalerade snabbt till dödligt våld.

 • Pingback: Nya flottiljer mot Gaza planeras : Motbilder()

 • mfa

  Intressant, vad innebär detta enligt internationel rätt? Han är palestinsk medborgare, har inget annat pass än sitt palestiniska och hand blir hindrad att komma till sitt land, samt deporterad till en tredje land han har absolut ingen anknytning till. Betyder inte detta att han fortfarande är kidnappad?

 • martin

  mfa,
  var var det någonstans vi deporterade papperslösa? Vi brukar väl dock inte göra flyktingarna papperslös med flit. Det brukar inte demokratier göra. Det brukar vara i diktaturer man tvingas lämna ifrån sig passet.