Rätt att avskeda bloggande polisman

En polisman i Skåne som bloggat och skrivit nedsättande saker om omhändertagna och gripna personer såväl som om kvinnliga kollegor har sagts upp från sitt arbete. Som jag ser det är detta inte mer än rätt. Kraven på polismän måste var högre än på andra människor då vi alla måste kunna känna förtroende för polisen som helhet. Att då ha en polis som hänger ut, förnedrar omhändertgana, gripna, anhållna och häktade samt ser ner på en del arbetskamrater skadar helt klart förtroendet för polisen som organisation. Därför är det som jag ser det helt korrekt att den bloggande polismannen inte får vara kvar på jobbet. Hade bloggens innehåll varit seriös kritik av polisen eller seriöst på annat sätt så hade förstås min uppfattning varit annorlunda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Kommer förnedrande beteende hos polisen att minska nu då för att denna polis får sparken? Snarare att öka då då det anses som ett brott att påpeka att det förekommer.

  • Anders_S

   Pelle. Grejen är ju att det förmodligen inte förekommer. Polisen ifråga liksom kollegor har uppgivit att det hela är lögn helt enkelt. Om det förekommit så var ju polismannen en av dem som utfört akterna i fråga och då ska han naturligtvis få sluta ändå. Så hur vi än vrider och vänder på det så är avskedet korrekt.

 • Pingback: Rattfull polis får sparken | Svensson()

 • Templar

  En fråga: Har du ens läst denne polismans blogg? Det jag läste i hans blogg stämde inte alls överens med det som framkommit i media. Allt är förvrängt och vinklat nåt så förbaskat så man mår illa. Det som egentligen har skett här är en rättskandal som beslutsfattande polisledning själva stått bakom. Innan du skaffar dig en åsikt som du pumpar ut i it-etern tycker jag att du ska ta reda på fakta först. Dagens media är som en veckopress som gottar sig i snaskiga historier och du är ett av alla offer som faller för deras makt själv. Allt är inte som det ser ut till att vara! Tänk på det nästa gång!

  • Anders_S

   Templar: Det är ganska ointressant om jag läst hans blogg (det har jag och det stämde ganska bra med vad jag innan läst i tidningarna) då jag inte kommenterat hans inlägg i sig. Dessutom så har jag ett visst (begränsat till vissa områden) förtroende för de personer inom polisledningen i Skåne som utrett det hela så min uppfattning är att det hela skötts korrekt.