Löst prat från Netanyahu

Netanyahu utlovar lättnader i blockaden mot Gaza. Det är mest löst prat ooch innebär i praktiken ingenting. Israel anser sig även i fortsättningen ha rätten att bestämma vad som får komma ut och in i Gaza. De har helt enkelt inte den rätten utan blockaden måste upphöra helt. Det internationella samfundet eller delar därav, FN eller EU, kan få ansvaret för att se till att inga vapen kommer in till Gaza. Det tror jag nog den palestinska regeringen i området går med på. Men Israel ska inte ha och har inte rätten att kontrollera nåt.

Det som Benjamin Netanyahu kommit med nu är dessutom än så länge inget annat än löst prat som inte inneburit några som helst egentliga lättnader för befolkningen i Gaza.

Häv blockaden av Gaza!

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Broberg, Idenås, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • David Hertl

  Jag ska fatta mig kort. Jag kan omöjligt gå med på ett hävande av blockaden av Gaza så länge jag inte vet exakt vad det innebär. Jag litar inte på hamas ens i fem sekunder.

  • Anders_S

   David Hertl: Det är inte driekt så att jag litar på Hamas heller. Men Hamas är egentligen den legitima regeringen i Palestina, de styr Gaza och Israel borde prata med dem. Israel, regeringen i gaza och omvärlden borde komma överens om hur blockaden kan hävas. Det ligger i alla folks intresse.

 • David, på vilket sätt är det du som beslutar om blockaden ska hävas eller ej? Den bryter mot internationell lag och stärker Hamas ställning. Det är vad du borde tänka på.

 • Camilla

  Jag litar inte ett dugg på Israel snarare.. Hamas är ändå demokratiskt valt – det får det hycklande Väst acceptera som tjatar om demokrati. När det väl valts så får man acceptera valutgången, även om man inte gillar den.
  Kom ihåg roten till konflikten, den olagliga ockupationen av Palestina – ingen rök utan eld.