Media outhärdliga – bara bröllop och fotboll

Större delen av media är upptagna med två saker, fotbolls-VM och ett bröllop. Bröllopet är totalt ointressant för mig och totalt ointressant att skriva om. Självklart tycker jag arvkungadömet ska bort och ersättas med en demokratiskt vald statchef, men det kan jag ju inte skriva om hela tiden. Bröllopet mellan tjommen från Ockelbo och Victoria är väl helt okej som bröllop betraktat. Om de blir lyckliga alltså. Men allt ståhej och allt trams i media? Herregud!

När det gäller fotbolls-VM är det kanske lite mer intressant. Å andra sidan har jag ingen som helst förståelse för att hälften av tidningarna ska vara upptagna med spekulationer om en sydafrikansk tuta och olika ointressanta fotbollsspelares väl och ve. Det är iofs kul att det går bra för Uruguay och ett fåtal matcher har varit kul att se på men för övrigt är jag inte så jätteintresserad. Intressant är att läsandet på bloggen minskar rejält varje gång det är match och biltrafiken på den stora gatan där jag bor blir i stort sett obefintligt. Vad säger det om samhället (eller kanske bara Göteborg), vilka som kör bil och fotbollens kanske överdrivna betydelse?

Titt som tätt lycks dock en och annan fråga sticka upp ur fotbollsbröllopsörjan. Det är oftast BP, Svanberg, Obama och olja. Oljan som sprutar upp ur jorden långt under under havsytan i mexikanska golfen alltså. Oljan som spurtar upp ur marken i Nigeria bryr sig inte så många om. Snacka om skillnad mellan rik (USA) och fattig (Nigeria). Sen undrar man ju varför så många svenska direktörer pratar så usel engelska. Svanberg är ytterligare en i en lång rad. Men jag kan ju inte hålla på och skriva om detta varje dag. Det är kapitalismens profitjakt som bär det yttersta ansvaret för katatstrofen. Delansvar bärs av BP och dess chefer såväl som den US-amerikanska administrations om godkänt borrningar på så djupt vatten som det handlar om.

Just nu är media alltså rätt outhärdliga. Förhoppningsvis är det hela dock snart över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ola Fredriksson

  En fråga som är anmärkningsvärt frånvarande i media är utredningen mot Göran Lindberg. Trots att den nu inför rättegången hemligstämplats inga protester.

 • Kalle

  Förstår att det just nu tar emot. Bröllop och sommar och fotboll. Inga bra förutsättningar för revolution.
  Men stå några timmar på Sergels torg med ett ilsket plakat och åk sen ut i skogen. Stanna där tills höststormarna börjar. Då kanske du är botad.

  • Anders_S

   kalle. Jag finner ingen anlednign att resa till Sergels Torg. Varför resa från den underbara västkusten med sol och hav till fel sida landet.

   Annars är ju sommaren den tid då upplopp och revolutioner oftast äger rum i Sverige. Kyla och regn är gansk avkylande om man säger så.

 • Fotboll är ett opium för folket – med eller utan tuta.

 • Pingback: Förbjud fotboll | Svensson()

 • Pingback: Koltrasten utklassade både bröllop och vuvuzelan…()

 • Det är fel att oljan sprutar i Mexikanska golfen enbart pga kapitalismens allmänna vinstjakt. Kapitalismens vinstjakt har pågått mycket längre utan någon sprutande olja att tala om. Det som är nytt är att den lätt åtkomliga oljan håller på att ta slut och att man måste leta på mer och mer svårtillgängliga ställen. Och där räcker vår nuvarande teknik inte riktigt till.

  • Anders_S

   Jan: Det var inte så bokstavligt menat.

 • Torberg

  Både sport och kungligheter är trista företeelser…