Städstrejk på gång?

I alla fall har Fastighets och Seko varslat om strejk i samband med att förhandlingarna mellan dem och Almega om avtalet om serviceentreprenad. Parterna står enligt Fastighets så långt från varandra att det är svårt att komma längre:

– Vi står tyvärr för långt ifrån varandra. Almega har inte gått oss till mötes. Vare sig i pengarna eller i de allmänna villkoren, säger Fastighets ordförande Hans Öhlund.

Strejkvarslet handlar om förtagen ISS, Sodexo, Städbiten AB, Västmanlands Städ och Flyttjänst AB, NCA Facility Service AB och deras arbete på Astra Zeneca Snäckviken i Södertälje, Astra Zeneca Gärtuna i Södertälje, Astra Zeneca i Mölndal, Billeruds pappersbruk i Skärblacka, SSAB i Luleå, Gafs kartongfabrik i Värnamo, Schenker i Värnamo, Enso pappersbruk i Skoghall, Westinghouse Finnslätten i Västerås, Kulturhuset Sergels torg i Stockholm, Scania i Södertälje och Gekås i Ullared.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements