Sommaroroligheter i Hallonbergen

Ungdomsoroligheter i glappet mellan skolans slut och semsterns början har varit relativt vanliga i Sverige sen 1950-talet. Kanske har de ökat de allra senaste åren som en konsekvens av en ökande ojämlikhet i samhället. En ökande ojämlikhet som fått många unga i fattiga förorter att känna hopplöshet och brist på framtidstro. Sammantaget leder sådant till stök och hittills i år har vi sett det i Rinkeby, Tynnered och nu alltså i Hallonbergen med uppeldning av bilar och stenkastning mot polis. Vilket inte lär vara sista tillfället.

Vill vi minska antalet såna här händelser så måste politiken läggas om och inriktas på mer jämlikhet och inte på större klyftor och skillnader så som det är just nu.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Sommaroroligheter i Hallonbergen « Gotiska Klubben()

  • Anders_S

   Läs kommentarsreglerna. Faktapåståenden måste beläggas med källor. Tyckanden som ”Kanske har de ökat de allra senaste åren som en konsekvens av en ökande ojämlikhet i samhället” behöver inte beläggas med källa. Hade jag däremot skrivit ”De har ökat de senaset åren på grund av ökande ojämlikhet” hade jag nog fått försöka vidimera det hela med en länk till forskning, nån trovärdig artikel eller statistik.

   http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • anton

  ja min käre svensson.
  jag är till åren kommen,men kan inte påminna mig oroligheter vis skolavslutningar från min tid i skolan u8nder 50-60 talet.
  Skulle uppskatta om ni vetare kan vidimera detta med länkar ex.gamla tidningsartiklar.
  Eller är detta bara ett tyckande för att normalisera det hela.