Crime Inc – gäng med ursprung i OG

Del 15 av 34 i serien Gangstergäng

Crime Inc är enligt uppgifter i Aftonbladet ett gäng som bildats av tidigare medlemmar i Original Gangsters år 2008. Inne på fängelse och därför kallas gänget ofta för ett fängelsegäng. Som en ledande figur utpekas Jonas Bergdahl:

Crime Inc-ledaren Jonas Bergdahl hade tidigare en ledande roll inom OG. Crime Inc bildades av Bergdahl på en anstalt i slutet av 2008 och flera av medlemmarna sitter nu inne. Enligt Bergdahl finns verksamhet över hela landet och bland medlemmarna ska det finns jurister, revisorer och före detta yrkesmilitärer. Bergdahl är tidigare dömd för bland annat olaga hot, grov misshandel och grov ekonomisk brottslighet.Polismän som arbetar mot organiserad brottslighet uppger att de arbetar med att kartlägga det nya nätverket.

Jonas Bergdahl dömdes år 2009 för kvinnofridskränkning och bokföringsbrott. Enligt uppgifter rekryterar gänget kraftigt på svenska anstalter och man ska ha rekryterat en jurist som arbetade på en svensk myndighet av något slag. Den aktuella mannen dömdes för ekonomisk brottslighet och på fängelset rekryterades han av Crime Inc enligt Aftonbladet. Crime Inc ska vara organiserat som en 1%-mc-klubb:

Crime Inc Sweden bildades under år 2008 och består av President, vice president, underboss, sergeant at arms, kassör och en sekreterare.
Under Crime Inc Sweden finns det avdelningar runt om i Sverige som helt och hållet sköter sig själva och är uppbyggda med President, vice president o.s.v.
Inom kort kommer det även att öppnas upp avdelningar i Norge, Danmark, Holland och Grekland.

Enligt en del uppgifter ska man ha en organisation för sympatisörer eller hangarounds vid namn Frontline. Man hävdar själva att man har medlemsorganisationer i Örebro, Stockholm, Växjö, Trosa, Alingsås, Uppsala, Falun och Västerås.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,
Technorati: , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< Nätverk 187 – relativt nytt gangsternätverkSyndicate Legion – skånskt gäng >>
Advertisements