Bra besked från tingsrätten om Lindberg-målet

Tingsrätten har beslutat att delar av polisutredningen mot den före detta polischefen Göran Lindberg ska släppas fria. Det är ett bra beslut och minskar misstankarna om att rästtsväsendet försöker skydda sina egna. Det är dock samtidigt viktigt att offren för hans brott skyddas så mycket som de vill bli skyddade.

Lindberg åtalas för flera brott, åtalet gäller hela 23 åtalspunkter. Brotten han begått tycks enligt uppgifter i media och brottsutredning ha varit ganska brutala:

Det är en skrämmande bild som målas upp på de fåtal sidor som blivit offentliga sen tidigare. Flera av de brott Lindberg åtalas för präglas av sadism och våld där kvinnorna fjättras och misshandlas innan han våldför sig på dem.

Göran Lindberg är misstänkt för en grov våldtäkt på en 17-årig flicka, tre våldtäkter och förberedelse till grov våldtäkt mot barn, dessutom tio fall av koppleri och flera fall av sexköp. Ytterligare tre män är åtalade för sexköp och i flera fall ska Lindberg ha förmedlat kontakter med kvinnorna, kört dem till hotell och tagit betalt för de sexuella tjänster som utförts

Genom att Lindberg var en så högt uppsatt polis som han var är det viktigt att så mycket som möjligt av rättsprocessen mot honom kan vara öppen. Men samtidigt måste alltså måålägarna, dvs offren skyddas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements