Syndicate Legion – skånskt gäng

Del 16 av 34 i serien Gangstergäng

Som flera andra gangstergäng och kriminiella konstellationer bildades Syndicate Legion av tidigare medlemmar i Original Gangsters när det gänget började försvagas och delvis falla samman. Till en början uppgavs att Wojtek Walczak, OG-ledare under en period, var med i gänget och en av grundarna. Men på gängets hemsida står följande:

$YNDICATE LEGION grundades av Fadi Bonde i början av 2009 på Salbergaanstalten. $YNDICATE LEGION är en mångkulturell organisation och är helt opolitisk. Till en början var det de närmsta bröderna och vänner inne på anstalterna som gick med. Sedan byggdes det upp på utsidan efter Sverige presidenten, Fadi Bondes frigivning, vice presidenten och 3:e bossen. Numera har $.L ett flertal avdelningar i Skåne och
några utanför.

Minimum ålder för att kunna upptas i $.L är minst 18 år. Alla som rekryteras är med på prov i 2 år innan man blir en fullvärdig medlem eller tills Sverige presidenten ger sitt godkännande. $.L accepterar absolut INTE sexualförbrytare eller kvinnomisshandlare.

Aftonbladet beskriver gänget så här:

Syndicate Legion bildades i början av 2009 på en anstalt. Flera av medlemmarna kommer från OG. Gänget har en undergrupp som heter Red & Black Soldiers. Av interna dokument framgår att gänget arbetar med kontaktpersoner på anstalter som regelbundet rapporterar till ledningen. Där framgår också att gänget har en strategi att inte skylta för mycket med gängtillhörigheten för att undvika att bli självmarkerande för polisen. Ledaren dömdes av hovrätten i slutet av april 2010 för vapenbrott, dopningsbrott och försök till utpressning. Tidigare dömd för bland annat rånförsök och grovt vapenbrott.  Gängets bas finns i Skåne där polisen uppges arbeta hårt för att motarbeta gängets expansion.

Gänget verkar vara stora i Kristianstad och Hässleholm, med verksamhet i fler delar av norra Skåne. De tycks ibland samarbeta med TopDogz och gjorde så i ett uppmärksammat fall av hot och utpressning i Osby i februari i år. Polisen i nordöstra Skåne uppger att man noggrannt håller kol på och bekämpar gängen:

Medlemmarna, vare sig det rör sig om Top Dogz eller Syndicate Legion, har satts under polisens lupp. Genom spaningsverksamhet kartläggs var de befinner sig, i vilka konstellationer de uppträder, vilka som umgås med vem och vad gör de.

En uppenbar företrädare för en kriminell organisation, iklädd väst eller jacka, kommer ständigt att vara föremål för polisiära insatser.

– Det ska vara obekvämt att vara kriminell och öppet liera sig med en kriminell organisation, säger Jarl Holmström.

Polisen i nordöstra Skåne var framgångsrik i sitt arbete mot Brödraskapet Wolfpack. Nio medlemmar i Brödraskapet blev dömda till fängelse.

– Vi tror på det receptet. Här ska det vara riktigt jobbigt att tillhöra ett kriminellt gäng.

Läs mer: SDS, KB,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,
Technorati: , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< Crime Inc – gäng med ursprung i OGHells Angels – störst och stabilast >>
Advertisements

3 Replies to “Syndicate Legion – skånskt gäng”

  1. Så mkt det skrivs om detta gäng? Vad är det som har fått dem att kunna köra över alla där dem är och hur kan polisen låta dem växa? Nu kan man se bilder på deras underklubb med R.B.S tror jag den heter.

Kommentarer inaktiverade.