Norrmalmstorg igen?

En ensam bankrånare i Stockholm höll en del personal ett bankkontor Östermalmstorg i Stockholm som gisslan. Det hela påminner lite om Olssons bankrån vid Norrmalmstorg 1973. Fast på den tiden var bankrån betydligt vanligare än idag. Numera är det ju ovanligt beroende på bättre säkerhet och har delvis ersatts som brott av värdetransportrån. Banklokalen var denna gång precis som vid Norrmalmstorgsdramat på 1970-talet omringad av poliser.  Den gången blev ingen allvarligt skadad och ingen dödad. Denna gång har dock polisen stormat lokalen i motsats till då.

De senaste dygnen har skakats av fler uppseeendeväckandebrott i mellersta Sverige, dubbelmordet i Södertälje, skottlossningen i Sala, rån i Västerås och nu gisslandramat i Stockholm. Man undrar nästan om det inte är de senaste dagarnas värme som slått sig på folks hjärna och orsakar stört beteende.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Farbror Joakim

    Numer finns det väl inte så mycket kontanter på bankkontoren, Och det som finns ligger skyddat i automatiska sedeluppräknare och är ej omedelbart åtkomligt för bankpersonalen.
    En stöt mot Ullared en lönehelg skulle vara ett bättre kap 😛