Skjutna i Ronna – anknutna till Södertäljenätverket eller X-team?

De två mördade i Ronna var fotbollsspelaren Eddie Moussa och en bror till honom som av en del personer utpekas som ägare av den aktuella klubben. Dessutom ska de båda vara bröder eller släkt på annat sätt med Danny Moussa som enligt en del uppgifter uppges vara en av de ledande inom X-team. Det är väl i så fall troligt att det hela handlar om en uppgörelse i den undre världen där förövarna om uppgifterna om de mördade brödernas släktskap stämmer, troligen har anknytning till Södertäljenätverket. Enligt polisen var det ett rikat mord mot de två som dog. Det verkar inte råda någon tvekan om det.

Oasen där dådet begicks är ett vanligt kafé på dagtid, men anses vara en spelklubb på nätterna, dvs vid den tid som dådet begicks.

Att Eddie Moussa eventuellt är släkt med Danny Moussa betyder inte att fotbollsspelaren själv behöver vara kriminell eller medlem i nåt gäng. Det betyder bara att nåt annat gäng hämnats på den kriminella släktingen genom att skjuta en nära släkting. I vilket fall som helst är det hela problematiskt och kan utlösa en våg av ny attentat som vedergällning.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • jossan

  Faktafel:
  Dany MOussa är ledargestalt i X-team. Han hoppade av Södertäljenätverket o gick me i x-team.
  Så det är nog tvärtom mot det du skriver.

  Hursomhelst så är det jäkligt tragiskt om kopplingen till kriminella utgör en såå stor fara för anhöriga.

  • Anders_S

   Jossan: Tack för upplysningen. Jag insåg det strax efter jag postat och har sen inte haft tillgång till internet.

 • Staffan

  Det är synd om deras mor och far, att sönerna skall fläcka ner hela familjen och kanske andra anhöriga för all framtid.

 • Pingback: Långa straff för Södertäljenätverket | Svensson()