Uruguay – min favorit

Fotbollslandslaget  från minilandet Uruguay har som enda lag från Sydamerika som tagit sig till semfinal. Den ska strax spelas mot Holland. Jag håller på underdogen Uruguay då jag känner många från landet och dessutom varit där. Faktiskt det land utanför Norden som påmint mest om Sverige.

Fotbollen i landet har en gammal och stark historia. Uruguay tog guld i det första fotbolls-VM som spelades, 1930. 20 år senare tog man guld igen och nu har man eventuellt chansen igen. I landets egen liga är det främst två lag som räknas, Penarol och Nacional. Självklart håller jag på det förstnämnda laget som startades av brittiska järnvägsarbetare, från början som en cricketklubb.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, GP1, 2, DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements