Mediahets tvingar Littorin att avgå

Sven Otto Littorin avgår som arbetsmarknadsminister därför att han upplever att han inte kan skydda sina barn från media och deras osympatiska snokande i samband med en vårdnadstvist han är inblandad i med sin före detta fru:

– Jag är ingen stålman. Jag är jag, med mina fel och brister. Och här sätter jag min gräns, säger Sven Otto Littorin.

Han berättade att han sedan två år är inblandad i en vårdnadstvist med sin före detta hustru, som han skilde sig från för fem år sedan. Mediebevakningen av denna tvist har varit oerhört påfrestande.

– När det nu är klart att tvisterna med min förra fru fortsätter, står det klart att jag inte orkar.

Han berättar om telefonsamtal från hans dotter, när han själv ligger på hjärtintensiven, om att hemmet har belägrats av reportrar.

– Jag var och är totalt maktlös i den situationen och kan som pappa inte skydda mina barn, säger Littorin.

Det är sympatiskt och riktigt att som Littorin välja barnen farmför karriären, att välja hälsan framför makten, att välja de nära framför kändisskap. Men det är obegripligt att medi aär så okänsliga otrevliga och obehaglig att de i princip belägrar hans hus för att bevaka vårdnadstvisten. På ett sådant sätt så att barnen känern obehga. Nog för att en vårdnadstvist där en minister är inblandad är intressant för media, men man kan ju faktiskt styra hur man bevakar det hela. Man behöver inte hänga runt bostaden. Man kan lämna barnen, exfrun, fästmön och Littorins hemliv i fred. Det går att bevaka tvisten ändå.

Intressant?
Bloggat: Kent Persson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mållgan

  Du är naiv när du fortfarande tror på Littorins lögner, du borde ha lärt dig vid det här laget! Visst tvingas han avgå pga risken att hamna i media, men det har inget alls med barn eller vårdnadstvist att göra!

  • Anders_S

   Mållgan: Har du några som helst belägg för att det inte skulle ha med det han uppger att göra? Eller är det bara rent skitsnack utan allmänt intresse som ligger bakom din kommentar?

 • Den som sig i leken ger…

  Ännu en Reinfeldt-medarbetare med hybris tvingas gå p.g.a bristande omdöme i sitt personliga agerande. Ett sätt att försöka hålla Littorins ”soppa” så långt ifrån alliansens valkampanj som möjligt. Moderaterna spelar alltid ”media-spelet” fullt ut, men nu är det plötsligt synd om Littorin?? Please!! Mannen har över 100.000 kr i månadslön! Betala underhåll och sluta gnälla om du verkligen bryr dig om dina barn! Detta säger mer om Reinfeldt och hans oförmåga att skapa en stabil pålitlig regering än någonting annat.

 • Mållgan

  När en minister avgår under mycket dramatiska former klockan 08:00 på Tisdagen i Almedalsveckan så beror inte det på att han känner sig pressad av gamla historier. Det är över ett halvår sedan de händelser som han berättade om nu, det avgår man inte så dramatiskt för!

  • Anders_S

   Mållgan: Han var i tingsrätten igår vad jag förstår.

 • Varför skulle han avgå om det INTE var pga vårdnadstvisten?
  Jag har varit ombud i flera vårdnadstvister och om de är infekterade så är det mer regel än undantag att föräldrarna kan sköta sin jobb som vanligt under tiden. Det kan ju t.ex. tänkas (utan att jag vet något om det) att han anklagades för skandalfrämjande saker under förhandlingen på måndagen.

  En vårdnadstvist slutar dock inte med att den har börjat. En mycket kort vårdnadstvist tar regelmässigt 7-8 månader, normalt är över ett år och besvärliga vårdnadstvister drar inte sällan ut till mellan två och tre år. Så att hans vårdnadstvist inleddes för sex månader sedan säger inte så mycket om hans situation nu.

 • Mållgan

  Ja han var i rätten, och hans f.d frus advokat har ju all anledning att gräva fram så mycket som möjligt om Sven-Otto Littorin, och nu har uppenbarligen f.d fruns advokat fått något stort på kroken! Lyssna på vad Mats Knutsson säger ovanligt öppet:

  http://playrapport.se/#/video/2069208

 • Jag har nog också mina misstankar om helt andra orsaker, måste jag säga.

  Men bortsett från det, var i hela fridens dar syns detta massmedidrev? Var är alla skandalartiklarna, var är alla utlämnanden av både barn och övrig familj. Jag har inte sett något av detta någonstans, hade ingen aning om att han skilt sig, att han tre barn eller vad dessa heter. Upplys mig, jag är väldigt nyfiken, för om han varit så utsatt borde väl media ha haft ett antal artiklar om hans privata göranden och låtanden.

  • Anders_S

   Kerstin: Det handlar bl.a. om Aftonbladet. Jag vet inte om några artiklar är publicerade ännu och vet inte om det i så fall beror på att de faktiskt inte hittat nåt smaskigt att skriva om. Det finns alltså inget drev utan bara en närgången bevakning än så länge vad jag förstått.

 • Mållgan

  ”För några veckor sedan kontaktades Aftonbladet av en person som hade uppgifter om ett brott arbetsmarknadsministern påstods ha begått. Brottet, som har fängelse i straffskalan, skulle­ ha skett i centrala Stockholm under valrörelsen

  hösten 2006, alltså innan Littorin blev minister. ”

  ”Aftonbladet har undersökt anklagelserna och dragit slutsatsen att uppgifterna är trovärdiga. Vi har bland annat tillgång till personens dator där uppgifter om ministern finns sparade.

  Det påstådda brottet ska ha skett i samband med att ministern låg i skilsmässa, men har ingen som helst koppling till hans familj eller andra närstående. ”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7434805.ab

 • Mikael Klasson

  Trist att gå ut med en till artikel för att sälja mer lösnummer i kölvattnet av det som nu inträffat.

  Om de nu vore så att uppgifterna är så säkra och att brottet vore så hemskt så borde väll aftonbladet även publicera vilket brott som han då enligt denna ”säkra” källa skulle ha begått. Dessutom vilka säkra bevis som visats upp från källans egna dator…

  // Mikael