Våldsam feministisk våg? Snacka om övertolkning!

Svenska Dagbladets ledarsida har en förmåga att anställa människor med bristande everklighetsförankring och skev verklighetsuppfattning. Nu är det Johan Wennström som utifrån en artikel i Bangs senaste nummer om kvinnor och våld och en 1970-tals bok som hävdar att en våldsam feministisk våg är på väg. Det är nog inte feminismen som är frågan och problemet här. Frågan är väl snarare vilken våg som fört bort all vett och sans från SVD:s ledarsida. Hela inlägget är helt obegripligt och i många stycken felaktigt.

Den mycket bra deckaren Terroristerna av Sjöwall & Wahlöö försvarar inte på något sätt den unga kvinnans mord på statsministern. Den argumenterar för att lagar måste finnas, att terrorism måste bekämpas osv. Men kritiserar polisen för att den gör detta på fel sätt. Dessutom är den unga kvinnan boken igenom framställd som en mycket förvirrad och okunnig ung kvinna utan några som helst feministiska och socialistiska uppfattningar.

Wennströms ledare säger ingenting om vänstern, ingenting om feminismen, ingenting om Sjöwall & Wahlöös bok från 1974. Han har inte begripit boken han har läst (om han nu läst den) och han har inte förstått artikeln (artiklarna) i Bang. För Bang argumenterar ju inte alls för våld vad jag kan se utan understryker att det nog ändå inte är en framkomlig väg. Det enda ledaren säger något om är Wennström dumhet, dryghet, okunnighet, förvirring och slapphet. Det bådar inte gott för SVD:s ledarsida att en sån person får skriva där.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jimi

  Artikeln du länkar till på bang.se menar att manshat är en rimlig reaktion. Hur kan hat riktat mot mig (som är man), som inte skadat en tjej eller kvinna i hela mitt liv, vara en rimlig reaktion?

  • Anders_S

   Jimi: Nu diskuterar eller kommenterar inte mitt inlägg manshat. Så frågan är off-topic. Om du vill diskutera innehållet i Bang-artikeln får du göra det nån annan stans.

 • Gerd P

  Hela Johan Wennströms artikel andas rädsla, tycker jag.
  Han känner sej hotad som man och tar till släggan innan han ens blivit anfallen.
  Alla är inte så tuffa.

 • Pingback: Vogonerna fortsätter sitt motorvägsbygge | Svensson()