Finansfamiljer från Stockholm

Del 1 av 13 i serien Finansfamiljer från Stockholm

Denna serie inlägg är om de större tidigare finansfamiljer som har/hade sitt ursprung i Stockholm eller vars verksamhet i huvudsak utgick från Stockholm. En del av dessa tillhör fortfarande de ledande finansfamiljerna i Sverige och har behandlats på annan plats, däribland dynastin Wallenberg och deras stora imperium, familjen Ax:son Johnson, familjen Söderberg, Bonnier och deras medieimperium samt familjerna Stenbeck och von Horn kring Kinnevik.

Familjen Trygger och varuhuskungarna Sachs har jag också berört på annan plats. Åhlens och Hierta som också delvis behandlats tidigare förtjänar förmodligen varsitt inlägg till. Moderna familjer som Douglas, Schörling, Persson osv kommer jag inte att att ta upp. Men däremot är denna serie platsen för att behandla finansfamiljer som Ljunglöf, Palme, Kreuger, Lamm, Dalén och Bolinder.

Andra källor:
Jan Glete, Ägande och industriell omvandling, 1987

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series NavigationPalme – försäkrings- och bankfamiljen >>
Advertisements