Littorin förnekar sexköp

Sven Otto Littorin förnekar, enligt Fredrik Reinfeldt, att det skulle ligga någon som helst sanning i anklagelserna från Aftonbladet och en 30-årig kvinna om sexköp. Det är fullt möjligt att han har rätt och att han är falskt anklagad. En anklagelse som sexköp innebär, oavsett om den är sann eller inte, en påfrestning på Littorins familjeförhållanden och kanske till och med ett problem i vårdnadstvisten. Såna här frågor och anklagelser är alltid problematisk för den det drabbar om det är en falsk anklagelse och den det berör om det är en sann historia. Oavsett vilket har han haft anledning att lämna sitt offentliga uppdrag för att minska påfrestningen på familjen och på sina barn.

Ett problem med hela affären är att den troligen aldrig komemr att prövas i rätten. Detta då det förmodligen är så att ett eventuellt brott är preskriberat och det då aldrig kan bli frågan om åtal gentemot Littorin för brott mot sexköpslagen. Bevisningen skulle kanske inte ens räcka till. Det hela kokar då ner till att Sven Otto Littorin är att betrakta som oskyldig till brott då han varken kan åtalas för brott eller bevisas ha begått något brott. Men genom att det inte blir frågan om en polisutredning och en misstanke om brott kommer han inte hlerl formellt att drias, varvid misstanken om att han köpt sex kommer att leva kvar länge hos människor.

Ytterligare ett problem är att politiker som förnekar denna typ av brott sällan framstår som helst oskydliga. Tänk bara på hur det var med Geijeraffären där politikerna nekade till allt. Men att vi efterhand har sett att allt de anklagades för förmodligen var helt sant. Det är också mycket svårt att rentvå sig från denna typ av anklagelser även om de är falska. Men i det stora hela handlar det inte om ett allvarligt brott som jag redan tidigare skrivit, utan om ett relativ lindrigt. Ur min synpunkt diskvalificerar inte detta brott från en post som arbetsmarknadsminister.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Kulturbloggen, Kjellberg, HBT-sossen, Sjöstedt, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

12 Svar på “Littorin förnekar sexköp”

 1. Littorin har uppträtt hedervärt. Han vet vad ett mediedrev kan ställa till med. Han vill inte utsätta sina närmaste. Kanske har han gjort något dumt. Men han har tagit konsekvenserna och kallar det inte ens ”time out”.

 2. En petimäter kommentar: Du får nog ändra rubriken eftersom det är Reinfeldt som påstår att Littorin förnekar sexköp och han lät inte ens som han trodde på det. Vad Littorin själv har sagt eller säger är fortfarande höljt i dunkel.

  Och något landsfaderligt intryck gav inte Reinfeldt under pressträffen. Både Palme och Fälldin var oändligt mycket skickligare på att tysta massmedia.

  1. OM reinfeldt säger det så har nog Littorin sagt det till Reinfeldt. Så rubriken får stå kvar.

 3. Du har helt rätt när det gäller preskriptionstiden. Den är två år för ett brott som kan ge fängelse i högst ett år, och sexköp kan ge fängelse i högst sex månader.
  Man kan ju undra om detta med preskriptionstiden har någon betydelse för Littorins agerande.

 4. ”Ur min synpunkt diskvalificerar inte detta brott från en post som arbetsmarknadsminister.”

  Första gången jag går in på din blogg på flera månader, och det första jag läser är detta. Förstår du inte alls problematiken med den kvinnosyn som genomsyrar toppen av samhället? Att bara vräka ur sig en sån mening utan att vidare förklara den är högst problematiskt. Det går nämligen att tolka som att du inte alls har någon förståelse för det särskilt problematiska med mäns brott mot kvinnor, som att du inte ser hur ett sådant brott påverkar ministerns förtroende hos allmänhetens kvinnor etc. Du verkar enbart se brottet som sådant och inte vad det signalerar. Du verkar inte heller kunna se det som ett uttryck för något strukturellt. Det senare löses förvisso inte med en persons avgång men är definitivt en fråga som borde diskuteras.

  1. Josefin: Oavsett om jag förstår det eller inte så är det inte det jag diskuterar här. Kvinnosynen i samhället alltså. Det finns ett antal andra inlägg där jag gör. Dessutom har vi än så länge ingen aning om det hela är sant.

   Och jag vidhåller att ett lindrigt brott inte ska diskvalificera från politiska uppdrag. Oavsett om brottet är sexköp eller olaga intrång. Men det beror också på vilket uppdrag det handlar om och vilket parti.

 5. Hedervärt balanserat inlägg Svensson! I synnerhet i jämförelse med Jinge m.fl. som otyglat hänger sig åt sina hyenainstinkter. Orsaken till det eventuella brottet (”sexköp”)) här är biologisk, psykologisk, psykiatrisk, sociologisk, ekonomisk och hundra ggr mer komplex än Josefin och hennes manshatarsekt med dess svartvita värld någonsin kommer klara av att inse.

 6. Vem av oss hade inte dementerat i stället för att avgå? Orsaken till att inte neka brukar vara att man har bevisningen mot sig och att neka gör det bara värre. Det handlar alltså förmodligen om sexköp och för all del också om köp av svarta tjänster…
  Vem ska försörja Littorin nu? Hoppas han skickas på praktik för arbetslinjen gäller väl? Inte ska han väl hamna i ”passivt bidragsberoende”?

 7. Vad han har gjort eller inte gjort spelar inte så stor roll eftersom det är preskriberat. L & R skulle ha berättat hela sanningen, man kan inte komma dragandes med halvsanningar, det är det minsta man kan begära om man skall vara med och betala deras 100.000+månadslöner

 8. NÄRKONTAKT AV TREDJE GRADEN PÅ ARBETSMARKNADEN

  Nu har storyn med Sven-Otto Littorin, vår fd Arbetsmarknadsminister nått ytterligare en dimension eftersom han ( i sitt ev sexköpsbruk) kan ha mött konsekvensen av sin egen arbetsmarknadspolitik. I dag har vi arbetslösa som ställer sig på gatan för att kunna betala sina räkningar…….det är den nakna sanningen.

  A-kassan är inte 80% för en normalinkomsttagare utan snarare 35%….. och det betyder max 9500 kr/månad. 1 miljon människor slåss om 50 000 lediga jobb och bakom kulisserna frodas hårresande upplevelser som inte är tänkt att synas eller tas fram i dagsljus. När vi skrev boken: Jobbigt – så fungerar jobbSverige, så var det tänkt att dra ner brallorna, inte bara på Littorin utan på hela politikerstaben, och avslöja för vanligt folk vad de faktiskt sponsrar med sina skattemedel……Efter det blir det nog svårt att få fram en krona till – vare sig det gäller bränna pengar på bål eller grilla en minister……Svenska folket är smartare än vad politiker tycks vilja tro och har svårt för dumhet.

  När är det lagom dumt i landet lagom? När en fd arbetsmarknadsminister ev köper sex, eller när det område han ansvarade för, visar att arbetslösa går på gatan?

  /PAULA JACOBSSON, PERNILLA WADBORG

Kommentarer är stängda.