Det finns fler toaletter i centrala Göteborg

GP skriver om att det finns få offentliga toaletter i centrala Göteborg. Det stämmer säkert men det finns ju betydligt fler toaletter man som besökare på stan kan använda. Många är dessutom helt gratis. Det gäller exempelvis alla toaletter på de många universitetsinstitutioner som finns runtomkring i centrala Göteborg, Humanisten, Handels, Lärarhögskolan och huvudbyggnaden i Vasaparken, för att nämna några.

Förr fanns ju också tingsrättsbyggnaderna i västra Nordstan, men numera ligger ju den vid polishuset lite längre bort från centrum. Men hovrätten vid Skeppsbron finns ju kvar. Biografer, bibliotek och museum (exempelvis Konstmuseet som dessutom är gratis) brukar också ha toaletter som är lätt åtkomliga. Folkets Hus vid Järntorget och Sjömanshuset vid Stigberget är andra ställen med toaletter man kan komma åt utan större problem. Vissa kyrkor är ett annat tips. Sen finns förstås också hamburgerrestaurangerna. Ett internationellt gångbart tips. En del av dessa ställen är dock inte tillgängliga varje dag eller på sommaren. Så situationen är knappast så problematisk så att den behöver föranleda att folk pissar lite här och var. Det senare är nog snarare att hänföra till omdömesnedsättande påverkan från alkohol.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Det finns fler toaletter i centrala Göteborg”

  1. Fast SF-biograferna har en kod på sina biljetter, som går till toaletterna. Allt för att undvika snyltkissande… Det går naturligtvis att smita in ändå, men de är inte så värst trevliga och tillmötesgående.

    Finns det inte en uppsjö pissoarer i Göteborg? Det ligger väl t ex en på Järntorget, eller är den riven?

  2. Ett bra tips är också (de lite större) hotellen! Bara att gå in i lobbyn så finns toaletter där. Bra att veta, oavsett vilken stad i världen man är i.

  3. Du har alldeles rätt förstås men en del av dessa ställen hittar man väl inte så bra till utan lokalkännedom?

    1. Louise: Kanske inte. Men Konstmuseet hittar alla till. Även turister. En ren, fin och gratis toalett. Där finns också Stadsteatern och Stadsbiblioteket samt Park Aveny hotell. Universitetsbgganderna är ju lite mer anonyma, men Handels syns ju när man gått i Haga. När jag har turistat i andra lädner brukar jag alltid kunan hita såna ställen (men McDonalds är förstås enklast)

Kommentarer inaktiverade.