Littorin träder fram

Så har då Sven Otto Littorin själv trätt fram till slut för att uttala sig osm anklagelserna om sexköp. Han uppger i intervjun skälen till att han valde att avgå och det viktigaste är hänsynen till familjen. Han menar att anklagelser som sexköp inte går att rentvå sig ifrån och att han avgick för att han inte orkar mer press än vad vårdnadstvisten innebär. Avgången var också ett desperat försök att försöka avstyra en publicering hävdar han också:

–?Det jag sa på presskonferensen i Visby var alldeles sant. Jag orkar inte mera. Jag behöver få vila och samla krafterna. Även om långt ifrån alla medier har behandlat mig illa har de grova och osanna anklagelserna mot mig gjort att jag hellre skriver svar på era frågor än möter medierna igen. Jag tror de flesta kan förstå det.

Varför avgick du?

–?Återigen. Jag orkade inte mer. Trycket mot mig och min familj har länge varit starkt på grund av vårdnadstvisten. När Aftonbladet konfronterade mig med uppgiften att jag skulle ha köpt sex förstod jag vilken uppmärksamhet en sådan anklagelse skulle skapa och att jag inte skulle kunna värja mig mot den. Ord skulle stå mot ord. I det läget gjorde jag vad jag kunde för att inte publiceringen skulle ske.

Många kände sympati för dig när du berättade om hur dina barn drabbades av mediebevakningen av din person, men den sympatin vändes i besvikelse när det senare framgick att du inte hade gett hela bilden. Hur ser du på presskonferensen i Almedalen i dag?

–?Jag vet att det är svårt att förstå, men faktum är att hade jag nämnt att en kvällstidning hade allvarliga anklagelser mot mig hade alla velat veta vilka de anklagelserna var. Genom att inte nämna dem hoppades jag att Aftonbladet inte skulle publicera.

Intervjun verkar öppenhjärtig men det är alltid mycket svårt att veta vem man ska tro på i såna här ärenden. med anklagelser om sexköp osv. Politikers och företagsledares trovärdighet i såna här affärer är dock generellt låg. beroende på andra liknande fall, i Sverige kanske främst Geijeraffären, som visar att man ofta ljuger om sånt här i första läget och utgåt från att media ska svälja vad man som makthavare och elit säger. Men vad som är sant eller inte sant när två personers ord står mot varandras är omöjligt att veta. Då måste man fall tillbaks till grundläggande proinciper. En människa är oskyldig till det kunnat bevisas annorlunda. Så kommer inte att kunan ske i Littorins fall. Därför måste han tills vidare betrakas som oskyldig.

Men det är också uppenbart att han i intervjun med DN agerar för att rentvå Fredrik Reinfeldt, regeringen och moderaterna generellt. De ska inte ha haft något med beslutet att avgå att göra och de ska inte ha hjälpt Littorin med vad som sades på presskonferensen. Jag finner detta osannolikt och ett försök från Littorins sida att se till att hela affären inte ska skada Fredrik Reinfeldt, moderaterna, regeringen och alliansen i valrörelsen. Detta är förmoligen ett av de viktiga syftena med att ställa upp på intervjun och det understryks av att Svenska Dagbladet faktiskt länkar till konkurrentens artikel. Något jag aldrig sett tidigare. Borgarna agerar alltså tillsammans på många plan för att minska skadorna av Littorinaffären.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

11 svar på “Littorin träder fram”

  1. Sedan har Littorin alltid en förmåga att låta uppriktig och ärlig i sina formuleringar, såsom skitår m.m.

  2. Skulle det på något sätt vara värre att ”Borgarna agerar tillsammans på många plan för att minska skadorna av Littorinaffären”, än att VÄNSTERN agerar tillsammans på många plan för att ÖKA skadorna av Littorinaffären?

  3. Det var väl en intervju via e-post? Om så är fallet kan precis vem som helst eller flera ha suttit vid spakarna och konstruerat svaren. Det borde Maud Olofsson påstådda chattande, där det var någon helt annan som svarade läsarna, ha lärt oss.

    1. Kuno: I vilket fall som helst är det en iscensatt kampanj för att minimera skadorna av hela affären. Skador som följt av en mycket dålig hantering mer än av Littorins eventuella sexköp.

  4. Att Reinfeldt är ursur på Littorin går inte att ta miste på. Vad har den stackarn gjort som får Reinfeldt att reagera på det här sättet? Något måste det ju vara, inte bara att Littorin mått dåligt det senaste dygnet före avgången.

    Skulle vara intressant att få klarhet i vari han faktiskt har syndat alltså.

    1. MAry: Jag ifrågaästter inte at Littorin klappat ihop och mår dåligt. Men det verkar som omd et finns andra krafter som ”utnyttjat” honom här.

  5. LITTORIN ENKEL BILJETT

    Moderaterna: Åter en affär
    Jag? Oskyldig – Littorin svär
    Påminner om gammalt skit
    Ministrarna som åkte dit

    Några ej betalt sin TV-avgift
    Statssekreteraren ute på vift
    4-5 ministrar är det nog
    Som fått lämna sina knog

    Reinfeldt gömmer sig igen
    Förtränger en gammal vän
    Verkligheten kommer ju fram
    Ledaren får stå med skam

    Återigen: Vår statsminister
    Tvingas avslöja sina brister
    Omdömeslösa utnämningar
    Lämnar bara kväljningar

    Mardröm eller skämt
    Har det verkligen hänt
    Utraderad så ingen ser
    Littorin finns inte mer!

    Reinfeldt bjöd enkel biljett
    Regeringsplanet lyfte lätt
    Gotlands murar försvann
    Ovanför: Där satt han

    Utraderad på sätt och vis
    Men det skulle ha ett pris
    Strategerna hade ju missat
    Nåt´ som andra hade gissat

    1,3 miljoner mildrar en del
    En tröst för begångna fel?
    Här gäller ingen vanlig lag
    Med dålig A-kassa ett tag

    Roland Nilsson
    Grovplåtslagare

Kommentarer är stängda.