Västsvensk 54-åring fast för knarksmuggling

Det rör sig dock inte om vilken knarksmuggling som helst utan om en lite rejälare hantering. Den svenske mannen har gripits i vad som formellt är Frankrike, på ön Martinique i Västindien för att polisen hittat 1,4 ton kokain på hans båt. Det är ett av de största kokainbeslagen i världen under det senaste året. Så det hela är uppseendeväckande.

Beslaget gjrodes redan den 4 juni och svensken har suttit häktad sen den 6 juni. Varför nyheten når Sverige först nu är lite udnerligt tycker jag nog, men kanske det har funnits anlednign för polisen att vara tysta om det hela. Kanske har man förskt gripa kontakter i Europa som är förknippade med den stora kokaintransporten var mål antas ha varit den europeiska marknaden.

När dte handlar om så här stora mängder kokain så bör det vara så att mannen smugglat knarket på uppdrag av någon större kriminell organisation. Det är knappast hans eget. Den organisation som dominerar kokainhandeln i Europa på grossistsidan är den kalabriska maffian, ‘ndranghetan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements