”Tama” vargar kan uppenbarligen vara ett bekymmer

I alla fall om man stoppar in foten till dem eller om man går in i deras hägn. Det agerandet verkar ju både dumdristigt, dumt och mindre lämpligt. Fallet med foten under staketet verkar faktiskt rentav som rent korkat beteende. Det var iofs ett barn som stoppade in foten, så kanske var det inte dumhet utan bara oförstånd.

Vilda vargar, däremot, är knappats nåt större probem för människor. Mer än möjligen för människor som av någon outgrundlig anledning hyser hat mot vilda vargar. Så mycket hat att de far med lögner. Ljuger helt enkelt. För egentligen är det ju omvänt. Det är ju snarare så att det är människor som är ett problem för de vilda vargarna än att vargar är ett problem för folk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Hundar bits dom med om man är tillräckligt klantig….

 • Calle Seleborg

  Dr Erich Klinghammer som drivit Wolf park i USA i decennier säger. ”Varger leker inte, de testar”. Bettet i Kolmården var kraftigt.
  Vad gäller Lycksele. Flickans fot, vargens huvud och personen som sparkade på detta måste ha befunnit sig på samma sida om stängslet. Försök med lite olika alternativ och det kommer bara att finnas ett kvar, nämligen att alla tre var utanför stängslet. Bilder på stängslet visar att den yttre avgränsningen går ihop med stängslet längst ned.

  • Anders_S

   Calle: Och? Det troliga är ju ändå att flickan stoppade in foten, vargen bet, flickan drog tillbaka foten och vargens huvud följde edm, varpå nån sparkade på vargen. Vad det gör för skilland vet jag inte. Vargar blir ju inte farligare för det och vargar som är vana vid människor är alltid farligare (kom ihåg Gysingevargen) än vilda vargar som i praktiken ju inte är farliga alls.

 • Pingback: Jinge.se » Piratpartiets ”kommentarskärlek”()