Inhumana Israel förnekar sig inte

Israel är sen länge ett inhumant land med ett apartheidaktigt system där människor av olika ursprung har olika rättighter och skyldigheter. Man håller sig också med bantustans i form av isolerade, avskurna, kringrända, ockuperade och avstängda enklaver på Västbanken med reservarbetskraft. Som ett tillägg har man därutöver ett slags utomhusfängelse, Gaza, där man spärrar in folk som man uppenbarligen anser vara mindre värda och som man uppenbarligen inte ska ha samma rättigheter och möjligheter som andra människor på jordklotet.

Men dessutom förekommer det gästarbetare från andra länder i Isarel. Nu vill de israeliska makthavarna, den israeliska fascistinfluerade regeringen uppenbarligen stärka sitt varumärke som ett inhumant land med en inhuman regering. Detta genom att utvisa gästarbetarnas barn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Bosse

  Och det till skildnad från tex Sverige där vi inte utvisar illegala immigranter och deras barn?

  • Anders_S

   Bo: Va? Jag förstår inte relevansen och vad det har med min uppfattning att göra. jag har åtskilliga gånger kritiserat såväl Sverige som andra länder för samma sak. Nu kritiserar jag Israel. Sverige och Danmark som jag tar som exempel på annan kritik har dock inga apratheidlagar (olik rättigheter och skyldigheter för medborgare av olika ursprung) och inga bantustans så de skiljer sig ganska avsevärt från Israel. Sverige och Danmark är mycket bättre.

   http://www.zaramis.nu/blog/2010/07/30/rasist-sverige/
   http://www.zaramis.nu/blog/2010/07/24/rasist-danmark/

 • sverker

  I israeliska webbupplagor tiger man.
  http://www.haaretz.com/misc/search-results

 • Kalle

  Lite tjatigt minst sagt. Ditt evinnerliga mantra leder ingen vart. Fullständigt ofruktbart. Du är knappast inställd på att hitta lösningar.

  • Anders_S

   Kalle: Det är inte jag som ska hitta lösningar. Det är israelernas och palestinierna som måset hitta lösningar där både judar, muslimer, kristna, druser, samaritaner och andra kan leva tillsammans i samma område. Där båder palestinier och israeler kan leva tillsammans i fred i samma område. Enligt min uppfattning svarar Israel för den lösningen utan motverkar och motarbetar den. Utan lösningen på sikt är en enpartistats för all folk och religioenr i området. Varken dagens Israel eller dagens eller gårdagens Palestina.

 • R

  Jag blir inte längre förvånad när jag hör om sådant om Israel. Tyvärr är det så att Israel styrs av ultra-nationalister långt ut på högerkanten. Här hemma skulle vi beskriva dom som rasister/nazister, och om dessa människor hade kommit till makten i ett europeiskt land så hade EU bojkottat och infört sanktioner mot detta land. Se Jörg Haider och Österrike.

  Men att samarbeta med och göra affärer med Israel går tydligen fortfarande bra.

  • Anders_S

   Man får inte med sin kommentar om man inte anger en korrekt mejladress eller om man länkar till en sida jag uppfattar som rasistisk.

   http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

   Och specifikt till Johan Diov: Nej det var inte riktat till dig. Men jag publicerar inte heller långa artiklar från andra medier som kommentarer. Oavsett om de är bra eller inte. Och det vore trevligt om du kunde skriva nåt utan att vara otrevlig (också en anledning till att man inte får in kommentaren).

 • David hertl

  Om judar, muslimer, kristna, druser och samaritaner kan leva tillsammans är liksom en annan fråga, detta handlar om illegala flyktingar. Israel har en halv miljon illegala flyktingar, det håller inte, tyvärr har nog Israel inget annat val än att kasta ut en stor del av dessa och ge en del av dem israeliskt medborgarskap.

  • Anders_S

   David Hertl: Israel får väl göra som alla humana länder. Att ge flyktingarna asyl. Så vitt jag förstår handlar det dessutom inte om flyktingar utan om gästarbetare (men jag kan ju ha fattat fel). Det är inte samma sak. Om de uppehåller sig i Israel illegalt så borde kanske Israel fundera på att ge dem medborgarskap då de som gästarbetare uppenbarligen behövs i landet. Oavsett vilket är utvisningarna inhumana, precis som utvisningarna av romer från Sverige och Danmark.

 • Johan Diov

  Hej Anders_S,

  Då provar vi igen nu när jag vet hur du vill ha det. 🙂

  Du skrev i ingressen: ”Israel är sen länge ett inhumant land med ett apartheidaktigt system där människor av olika ursprung har olika rättighter och skyldigheter.”

  Jag skickade då in en kommentar som innehöll en artikel med – i mitt tycke – en mycket mer balanserad syn på Israel och dess invånare. Vilket åtminstone jag tycker är viktigt, då allt för lite fakta och kunskap inte tjänar någons intressen.

  Den är skriven av Khaled Abu Toameh som är en ”israelisk-arabisk-muslimsk-palestinsk” journalist och dokumentärfilmare. Eftersom du inte vill att jag tar med hela texten så kommer här länken:

  http://www.hudson-ny.org/1102/for-israels-arabs-it-is-not-apartheid

  Rubriken är: For Israel’s Arabs It Is Not Apartheid

  • Anders_S

   Johan Diov: det kan vara så att jag tog bort en av dina av rent misstag. men inte den första. Du får ursäkta mig. Ibland går det för fort när man modererar och ingen är felfri. Absolut inte jag.

 • Skrattretande pinsam artikel Diov hänvisar till:

  ”His parliamentary immunity allows him to enter areas that ordinary Jewish and Arab citizens do not have access to.”

  Jaha? Rent bullshit, om en palestinisk Knesset-ledamot går ditt judar inte vill så ryker immuniteten.

  http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/190048

  Ren propaganda i vanlig ordning alltså. Inte undra på, skribenten är talare för den israeliska propagandaenheten Hasbara Fellowship:

  ”Hasbara Fellowships is an organization that brings students to Israel and trains them to be ”effective pro-Israel activists on their campuses”.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hasbara_Fellowships

  Skäms för satan, Dior.

 • Johan Diov

  Hehe, det var kul att se hur länge regeln om ”otrevlighet” Anders_S nämnde gällde för kommentarer…

  Jag förstår, Hampus Eckerman, det är kanske inte så kul att få sin förenklade förståelse för ett land som Israel och den konflikt som råder där satt i tvivel. Se därför mitt inlägg som ett försök att upplysa om att det finns annat än vad TT rapporterar.

  Inkluderar däför några citat då du tycks tro att Khaled Abu Toameh är någon sorts israelisk propagandist.

  “Khaled Abu Toameh is an award-winning, independent Israeli-Arab journalist who has been covering Palestinian issues in the West Bank and Gaza for over two decades. He began his journalism career as a writer for an official PLO newspaper while attending Hebrew University. He now writes for the Jerusalem Post, and works frequently with NBC and TV-2 Denmark television. Mr. Toameh speaks out against the lack of free speech and press within the PA controlled areas and its effect on the foreign press’ coverage on Israel, as well as the biased opinions in foreign press coverage. As a veteran journalist, he has knowledge of the behind-the-scenes action within the PA and other Palestinian organizations. “

  “He is the West Bank and Gaza correspondent for the Jerusalem Post and U.S. News and World Report, and has been the Palestinian affairs producer for NBC News since 1988. His articles have appeared in The Sunday Times, Daily Express and many others.”

  Nämnas kan att han talat vid många otaliga tillfällen runt om i världen. Tråkigt att du inte kan ta det han har att säga till dig. Jag tror personligen att han har lite mer insyn och insikt än du har.

  Så, nej – jag skäms inte…

  • Anders_S

   John Diov: Jag har ingen generell regel om otrevlighet. Läs kommentarsreglerna så ser du vad som gäller.

 • Diov, du menar att du låter oss få reda på vad betalda PR-mänmniskor tycker och vill få det att verka som en neutral persons omdöme. Att bosättarvänliga tidningar som Jerusalem Post tar in PR-människor från Hasbara Fellowship är inget att skryta med. Inte heller att amerikanska medier gör det.

  Hasbara Fellowship är och förblir en grupp enbart för propaganda. Vad andra propagandister som du än försöker få det att verka som.

 • Ett annat apartheid-inslag som jag läste om nyligen var en arabisk Israel som dömdes för våldtäkt genom vilseledande då han haft sex med en ”redbar” judisk kvinna under den falska förespeglingen att han själv var jude.

 • När det borde ha varit kvinnan som fälldes för att hon försökt framstå som ”redbar” samtidigt som hon var en vidrig rasist.

 • Hampus Eckerman:
  Israels apologeter försvarar sig med att två judiska män dömts för att de förlett en partner att tro att de var något de inte var. Den ena påstod sig vara en läkare och dömdes för bedrägeri och den andra påstod sig vara en statstjänsteman och utlovade en lägenhet i utbyte mot en relation och han dömdes för våldtäkt.

  Även om detta såklart är larvigt och ovärdigt en rättsstat (jag har nog blivit våldtagen av alla mina sexpartners liksom de flesta andra, folk har en tendens att framhäva goda sidor de inte har när de vill ligga), men de glömmer den stora skillnaden mellan den falska statstjänstemannen och den falska juden. Det senare baserat på etnicitet.

  Om jag anmälde en kvinna som jag legat med och framförde att hon undanhållit att hon var judinnan och om jag vetat det så hade jag inte legat med henne så skulle det säkert bli skriverier. Om jag anmälde en kvinna som jag varit tillsammans med för att hon inte gett mig den lägenhet hon utlovade så hade det (troligen betraktats som ett ordinärt tvistemål (som i direktören och horan som blivit lovad en Porsche)) nog inte varit så uppseendeväckande.

 • Johan Diov

  @profanum_vulgus

  Då är det skönt att veta att Israel är demokrati med ett fungerande domstolsväsende, eller hur! Tydligen ansåg också Högsta Domstolen i Israel att detta var ett struntmål, se dagens Haaretz:

  ”Israel’s High Court on Tuesday ordered a delay in imposing an 18-month jail sentence on an Arab man convicted of rape by deception, after he had sex with a woman who thought he was Jewish.

  As well as postponing the sentence, the court ruled to ease the remand conditions of 30-year old Sabbar Kashur, who is currently under house arrest – standard procedure during an appeal.

  Kashur was convicted as part of a plea bargain. According to the indictment, Kashur met the complainant in September 2008 in downtown Jerusalem, presenting himself as a Jewish bachelor looking for a serious romantic relationship.

  The couple then went to a nearby building and had sex, after which Kashur left the building without waiting for the woman to get dressed.

  When the woman found Kashur was not a Jew but an Arab, she filed a complaint that resulted in charges of rape and indecent assault.”

 • Kuno

  Då är det skönt att veta att Israel är demokrati med ett fungerande domstolsväsende, eller hur! Tydligen ansåg också Högsta Domstolen i Israel att detta var ett struntmål, se dagens Haaretz:

  Rasism som inte har inte i domstol att göra överhuvudtaget och som nödgades enda upp i Högsta Domstolen för att avgöras tycker du är fungerande domstolsväsende och ett uttryck för fungerande demokrati. Jösses.

 • Gerd P

  Det här handlar om att skilja gästarbetares barn från föräldrarna, exakt så som Sydafrika gjorde under apartheid.
  Dom svarta föräldrarna fick då arbeta för dom vita, men deras barn skickades bort under hela uppväxten till andra, ”svarta” områden. Dessa människor fick aldrig bo med sina barn. Dom barnen fick aldrig bo med sina föräldrar.

  Nu inför Israel samma sorts apartheid-lagar: gästarbetarna får inte ha sina barn hos sej. Israel deporterar barnen.

  Vad är det om inte rasism?!
  Omänsklig pervers apartheidrasism av en regering som inte har ett uns respekt varken för mänskliga rättigheter eller för människors familjer.
  Inte låta folk få leva ihop med sina barn -det är ju barbareri.

  400 barn deporteras från Israel
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/400-barn-deporteras-fran-israel_5073441.svd

 • Gerd P

  Här är länken till den andra rasistgrjeen som ni diskuterat här:

  Lögn om judiskhet gav våldtäktsdom
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/logn-om-judiskhet-gav-valdtaktsdom_5022509.svd

 • Diov, det var ju j-kligt fint. Efter att han suttit två år i husarrest. Pffft, när han släppts och fått ett rejält skadestånd kan du säga att domstolsväsendet fungerar. Inte nu.

 • michal

  Tva kommentarer:
  1) Barnen till gastarbetare deporteras inte ensamma. Kriteriet till att utvisas ar att barnen ar under skolalder. Har gastarbetaren barn som redan borjat sin skolgang i Israel far familjen stanna.
  Det ar en journalistisk formulering att det ar barnen som kastas ut.

  2) Angaende araben som uppgav att han var judisk och hade sex med en judinna. Stackaren, verkligen. Jag horde honom intervjuas i radion igar.
  Varre an att han inte berattade att han var arab, ar att han heller inte sa att han var gift! Han har suttit i husarrest, man kan ju bara tanka sig in i hur hans stackars fru kanner det nar han gick astad och gjorde det med en judinna.
  Israel har sina etniska minoriteter som inte beblandar sig med varandra, savida de inte har bott utomlands eller pluggat pa universitet. Vilket majoriteten av dem inte har.

 • Ja, har han något att stå till försvars för så är det inför sin fru. Inte inför ett rasistiskt israeliskt rättsväsende.

 • michal

  Rasistiskt ar val drastiskt. Han hade otur med tjejen som ljog och den nya lagen som sager att man inte far vilseleda for att fa sex. Han ar nog inte den forste eller siste att bli falskt anklagad for ett brott han inte begatt, i Israel eller i varlden.
  Pa radion sa han att det varsta straffet var att se hur olycklig hans fru var och att han vill fa henne att kanna sig som en drottning fran och med nu.

 • Rasistiskt är inte ett uns drastiskt. Det israeliska rättsväsendet har satt en palestinier i två års husarrest, enbart för att han använde ett smeknamn som uppfattades som judiskt (vilket många palestinier har för att undvika diskriminering).

  Den enda orsaken till denna husarrest är att man anser att en kvinna har rätt att upprätthålla en extrem rasism. Tills palestiniern blivit helt frikänd och fått ett ordentligt skadestånd handlar detta om rasism. Inget annat.

 • michal

  Vad jag menar ar att han kunde varit vemsomhelst som inte sagt sanningen till en kvinna, och att hon som hamnd anklagar honom for valdtakt. Enligt vad mannen berattade pa radiointervjun ville hon ses igen. Hon blev kanske upprord over att han var gift redan och sedan rullade det val pa av sig sjalvt.

 • michal

  Vad jag vill saga ar att allt vad som ror judar och araber ar sa inflammerat. Man glommer att manniskor fattar enkla beslut i stunden, drivna av enkla motiv. Inga stora ideologiska athavor som man forsoker gora det till.

  • Anders_S

   michal: Visst är det så. Så här på avstånd kan vi läsa in saker som faktiskt inte finns där.

 • Michai, fin spekulation, men hon gick till domstol själv för att han ljugit just om ras. Vilket han fick två års husarrest innan dom för. Kvinnan kanske bara är smygrasistisk, men det är värre med rättsväsendet.

 • Hans Norebrink

  Alltså, både judar och araber är semiter, en gren av den vita rasen, detta som sidoanmärkning. Om det nu finns en vit ras.

  Men ska man döma alla som ljugit och förskönat för att få sex
  då kommer fängelserna inte att räcka till.

  Ta de här ljushyade svarta i USA som flyttar och sedan tas för vita (låtsas vara vita). Ska alla deras sexpartners därefter kunna dra dem till domstol för att de inte sa att de var svarta?

  Sedan är ju svarthet en social konstruktion i USA, det räcker med att vara en sextondels svart för att vara svart. Ren idiotin i sig.

  Om jag låtsas vara trevlig för att få sex ska jag sedan dömas för att ha lurat kvinnan eftersom jag inte är trevlig?

  Ska lögn vara olagligt? Vilket samhälle får vi då, rena skräcken.

  Nåt ansvar måste individen ha, båda sidor, alt kan inte lämnas till pappa staten,

  Skulle man alltså dömas för att ha döljt att man var arab?

  Så skulle alltså judar på 30-talet dömas om de inte sa till ariska tyska kvinnor att de var just judar innan de knullade?

  Vad är det för rasistiskt tänkande i Israel?

 • Han dömdes inte för att han sagt att han var jude utan för att han använt sig av ett smeknamn som sågs som judiskt.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/sex-och-fordomar-gideon-levy-om-ett-rasistiskt-israeliskt-domslut-1.1143104

 • michal

  Hej Hampus,
  Jag tror fortfarande att hon var hamndlysten, och att det rakade passa in i lagen infor den domare som domde. Han anses vara en valdigt tuff en har i Israel.
  Kollade in Gideon Levy’s artikel som du bifogade. Han staller motfragan ”Vad hade hant om han var en jude som utgav sig for att vara arab for att fa ligga med en arabisk tjej.” Svaret pa den fragan vet jag redan: Det hade aldrig natt domstol, for det hade varit en alltfor stor skam for den arabiska familjen. Samtycke eller inte. Hedersmord forekommer ofta pa just dessa grunder. Ar det ocksa rasism?