En typisk svensk fifflare och fuskare – Kent Nilsson

Del 7 av 22 i serien Bedragare och fifflare

En lokal Hells Angels-ledare i Luleå, Kent Nilsson, har sedan 1998 erhållit 1,4 miljoner kronor i ersättning från försäkringskassan. Detta trots att det mesta tyder på att han varit fullt arbetsför under större delen av den tid han uppburit ersättning. Inte ett dugg sjuk alls. Bland annat har han hävdat att han har så stora rygg- och nackbesvär att han inte kunnat sitta i en bil överhuvudtaget:

Försäkringskassan har betalat ut närmare 1,4 miljoner kronor till Hells Angels-ledaren Kent Nilsson i Luleå sedan 1998 och fram till i år.
Nu vill de ha tillbaka drygt en miljon och i beslutet som har skickats till Kent Nilsson skriver försäkringskassan så här:
– Du uppgav att du hade helt nedsatt arbetsförmåga till följd av nack- och ryggbesvär.
En granskning av polisutredningar och tingsrättsdomar visar dock motsatsen.

[…]

HA-ledaren har bland annat sagt till försäkringskassan att han inte klarar av att sitta länge i en bil. Men enligt domen om smuggling har han och en kumpan åkt ända ner till Tyskland för att hämta hem alkohol.
I förhör har det dessutom framkommit att han har hjälpt till att lasta in flaskorna i bilen – totalt 1568 liter öl, 54 liter sprit och 34 liter vin.

Det är ju inte utan att man undrar om hur han kunnat åka bil ända till Tyskland för att sen försöka smuggla stor amängder alkohol till Sverige när man uppgett att man inte kan sitta i bil. Kent Nilsson är ett klassiskt exempel på en bidragsfuskare i Sverige. Kontakt med kriminella gäng, ja han är ju till och medlem och ledare för ett gäng som anses vara kriminellt. Och det finns fler i samma gäng, Hells Angels, som tycks ha levt på liknande sätt. Lurar dessutom staten, begår brott av olika slag, betalar ingen skatt och lurrar till sig bidrag. I likhet med de flesta fuskare och fifflare i Sverige har han också ett typiskt svennenamn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Series Navigation<< Fifflarna – Maximilian KartaschevFifflarna – Peter Rosendahl och Habo Finans >>
Advertisements

One Reply to “En typisk svensk fifflare och fuskare – Kent Nilsson”

Kommentarer inaktiverade.