Bondeuppror och gatustrider

Boknytt
Mats Adolfsson
Bondeuppror och gatustrider
Natur och Kultur

Sista delen i den banbrytande trilogin om svenska uppror. Intressantast för närmast vår tid (1719-1932). Förvånande mycket känns igen från Sverige och världen idag och igår: maskerade demonstranter, gatustenar, hungerkravaller, bombattentat, rasism, brevbomber, mjältbrandsattacker, muslimsk terrorism, främlingsfientlighet, anti-rasism, fotbollshuliganer, misshandlade journalister, potatis räddar fattiga, religiösa extremsekter, oppositionella på mentalsjukhus, protester mot att mat används till annat än matproduktion (då sprit, nu biobränsle). Slutincidenten var Sandarne 1932 då polis skadesköt tre arbetare. Där deltog min morfar med mamma på axlarna.

Läs mer: Dagens Bok, UNT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements