Moderaterna och muslimska fundamentalister

Det enda svenska parti som har bevisade och regelbundna kontakter med konservativa reaktionära muslimska fundamentalister är moderaterna. Dels har man en riksdagskandidat i Göteborg, Abdirisak Waberi, som är fundamentalistisk muslim. Dels har man en riksdagsman som åker på bjudkonferenser i Iran som ordnas av den iranska prästregimen. Moderater åker alltså, som enda svenska partirepresentanter, på propagandakonferenser för den odemokratiska diktaturen i Iran.

Inget annat parti i Sverige odlar denna typ av kontakter eller har fundamentalistiska muslimer på ledande positioner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

14 svar på “Moderaterna och muslimska fundamentalister”

  1. Skall bli intressant att höra vad moderaterna i valstugan har att säga om det här. Nog dags att gå och höra vad de har för förklaring till att Waberi fortfarande är välkommen i partiet, med tanke på vad deras linje är i frågor som har att göra med jämställdhet och kvinnors ställning i samhället. Får bli ett projekt för nästa vecka, när partierna börjar ställa ut på Kungsportsplatsen.

    Fast hur var det nu igen, det spelade väl ingen roll om man var konsekvent i tanke/ideologi och gärningar, om det bara gällde privata frågor..? 😉

    1. Gustav H: Eftersom jag inte anser att det handlar om en jämförbar sak som Schymans avdrag (rätten till avdrag anser jag vara odiskuptabel och det är rätt att hon drar vav, men man kan diskutera att hon använder hemhjälp överhuvudtaget). Attvara för jämställdhet men ha enkandidat som är mot är däremot en helt annan sak. fats jag tvivlar förstås på att moderaterna egentligen är för jämställdhet.

  2. Jag bara tjuvnyper lite. Förstår att det inte är på samma nivå öht.

    Det är nog inte så att moderaterna som helhet är emot jämställdhet, det kan jag aldrig tänka mig. Däremot finns det säkert en modern och en gammal falang, om det nu finns några ”gammelmoderater” kvar inom partiet alls utom här och där på lokalnivå, då.

    Jämställdhet är ju en sådan där fråga där tidsandan mer eller mindre har kört över de bakåtsträvare som finns, inom alla större partier. Det är väl ingen som längre anser att kvinnor har sin bestämda plats i samhället utom typ Nationaldemokraterna?

    1. Gustav: Förmodligen är sitt som du säger, tidsandan har gjort sitt. Och lite tjuvnyp i all vänlighet har ingen dött av.

    1. Hampus: Det är inte säkert den funnits på webben. Utan den kanske bara finns i papperstidningen.

  3. Fast såna spöken i garderoben gör att jag får en mer nyanserad bild av moderaterna. Jag trodde annars att det bara fanns mammonsdyrkare där.

Kommentarer är stängda.