Hjälp forskarna att finna parkinsongåtans lösning

En av mina gamla arbetskamrater, en av dem jag skriver min blogg för, en av mina vänner, har drabbats av Parkinsons sjukdom och därför publicerar jag denna uppmaning till att skänka pengar till forskningen om Parkinson. Den är ursprungligen publicerad på Parkinsonfondens hemsida.

Parkinsonforskningen lider brist på pengar och Parkinsonfonden tar emot alla gåvor med största tacksamhet!

Parkinsons sjukdom kan fortfarande inte botas, än så länge kan man bara mildra symptomen. Svenska forskare tillhör de bästa i världen och står inför flera viktiga forskningsgenombrott. Tyvärr riskerar många forskare att få lägga ner sina viktigaste projekt i brist på pengar.

Idag finns större möjligheter än någonsin tidigare att finna orsaker till Parkinsons sjukdom samt effektiva sätt att bota eller förebygga sjukdomen. Ledande forskare tror att man inom tio år skulle kunna uppnå detta. Mer pengar till Parkinson-forskningen är det säkraste sättet att förverkliga dessa möjligheter. Ditt bidrag till Parkinsonforskningen är en viktig pusselbit i kampen för att hitta Parkinsongåtans lösning. Även ett litet bidrag kan föra forskarna ett steg närmare lösningen! Alla gåvor till Parkinsonfonden är befriade från skatt. En viktig del är de pengar som kommer in istället för blommor vid högtider, begravningar samt i form av gåvor och testamenten. Du kan stödja Parkinsonfonden på flera sätt:

Du kan hedra en vän. Många önskar sig en donation till Parkinsonfonden i stället för blommor vid högtidsdagar eller vid begravning. Bidrag kan sättas in på insamlingspg pg 90 07 94 – 9 eller på bankgiro 900-7949. Fonden står under kontroll av SFI (Svensk Insamlingskontroll).

Parkinsonförbundets hemsida.

Läs mer om Parkinson och Parkinsonforskning:

Intressant?
I media: DN1, 2, 3, SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, GP1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements