Självklart är kollektivtrafik viktigare än vägar

Därför ska bygget av Förbifart Stockholm stoppas liksom bygget av Marieholmstunnlen i Göteborg. Istället ska de pengarna användas för att bygga ut kollektivtrafiken. I Stockholm behövs en utbyggnad av såväl pendeltåg som tunnelbana och i Göteborg behövs en rejäl satsning på pendeltåg och spårväg.

I Göteborg bör man inte heller vänta på Västlänken för att skapa en fungerande och genomgående pendeltågstrafik. Det går att skapa redan idag med enkla medel. Dessutom bör en satsning på pendeltåg och dubbelspår på hamnbanan genomföras så snabbt som möjligt.

Fler satsningar kollektivtrafiken och färre på bilismen är vad som behövs. För kollektivtrafik är viktigare än vägar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Att vänta på blåsig busshållplats stjäl livsenergi och tid | Kulturbloggen()

 • Martin

  En natt i somras var jag påväg till McDonalds nära min Stockholmsförort. Jag upptäckte att gång och cykelbanan var ca 3 ggr så lång som bilvägen man inte fick gå på. Då lärde jag mig vad som menas med trafikmaktsordning. Särskilt när min promenad på bilvägen snart fångade polisens uppmärksamhet.

  Enskilda åtgärder, javisst. Men denna maktordning måste vändas.

  • Anders_S

   Martin: Ja, sånt där är pucko. Bilvägen emllan Hammarkullen och Hjällbo saknar exempelvis trottoar. Och det känns mycket tryggare att gå bilvägen för där är människor i rörelse, upplyst och öppet, medan gångvägarna går genom skogen.