Klyft-Björklund

Jan Björklund är en minister som uppenbarligen älskar segregation, klassklyftor och ojämlikhet i samhället. Dessutom ska detta förberedas på ett tidigt stadium där de som redan har det väl förspänt ska få gå i egna privata skolor eller i egna elitklasser.

Elever från studieovana hem ska inte göra sig besvär, de ska utsorteras så fort som möjligt, hamna i B-klasser och inte kunna söka till högre utbildningar. Dessutom ska de inte heller få en andra chans, utan de möjligterna har man i praktiken redan tagit bort genom ändrade antagningsförfaranden och en de-factonerläggning av delar av vuxenutbildningen.  Om man har en dålig start i livet så vill Björklund absolut inte att man ska kunna förbättra sin sits senare i livet.

Björklund strävar efter att ta bort alla möjligheter till klassresor och att lyckas trots att man haft en dålig start i livet. Han är för ökade klyftor i samhället. För ökad segregation. Klyft-Björklund.

Intressant?
Bloggat: Högberg, Iakttagaren,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements