Skottlossning mot polisen i Hyltebruk

Skogarna i gränstrakterna mellan Halland, Västergötland och Småland var på medeltiden en orolig trakt. Där härskade under en period den ökände Abraham Brodersson (Tjurhuvud), med förläningar och gods på bägge sidor om nationsgränsen mellan Danmark och Sverige och i olika lagsagor och landskap som Tiohärad, Sjuhärad, Värend, Finnveden och Västergötland. Han var en utsugare och en brottsling som stal gårdar och mördade folk. Så småningom dömdes för sina brott och avrättades år 1410 i Flensburg.

Lika våldsamt som på hans tid går det väl inte till nuförtiden i den trakten, men polisen besköts natten till idag med automatvapen efter att man bestämt sig för att kontrollera en misstänkt bil. Bilen var stulen i Smålandsstenar och har sedan hittats uppbränd i Smålands Burseryd och en del tyder väl på att de patrullerande poliserna avbruti förberedelser för nån typ av väpnat rån. Tur är att ingen polis blev skadad eller dödad. Jag misstänker dock att den stora jakten för att ta fast brottslingarna inte kommer att krönas med framgång.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Daniel

    Ingen fara. Automateld mot polis betraktas som bekant som pojkstreck av de som vet.