Anhållan mot Assange hävd

Del 3 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

En del saker tyder på att Wikileaks talesman Julian Assange utsatts för en komplott organiserad av någon underrättelsetjänst. I så fall troligen en med anknytning till Pentagon och det US-amerikanska försvarsdepartementet. Det handlar då om organisationen Defence Intelligence Agency (DIA). Så här skriver DN:

Wikileaks grundare Julian Assange kan vara utsatt för en klassisk så kallad honungsfälla. Han är i dag misstänkt för ofredande på två svenska kvinnor.

[…]

Taktiken går ut på att man exempelvis anlitar en ung snygg kvinna som Christine Keeler. Hon var 19 år gammal 1961, då hon fick uppdraget av KGB agenten Stephen Ward att på en riggad fest stöta hårt på den engelske försvarsminister John Profumo för att om möjligt få denne i säng. Väl på det förutbestämda hotellrummet som riggats med kameror eller avlyssning skulle den, gärna perversa sexleken dokumenteras, i Keelers fall med piskor och andra typer av förnedring.

Det är få gifta män som exempelvis skulle vilja att sådana bilder visades för deras familjer. Bättre då att omgående avgå.

Anklagelserna om våldtäkt och andra sexrelaterade brott har fallit platt till marken och anhållan av Assange har hävts. Inga närmare besked om varför åklagarna har ändrat sig har lämnats, något som skulle kunna betyda att ytterligare någon säkerhetstjänst varit inblandad och kunnat presentera uppgifter som friat Assange från anklagelserna. Enligt andra uppgifter fortsätter dock utredningen kring ett eventuellt brott, dock inte våldtäkt utan ofredande. En av de anmälande kvinnorna vidhåller att det varit frågan om övergrepp och att det inte finns någon säkerhetstjänst som ligger bakom. Problemet är att så skulle hon säga även om det låg en säkerhetstjänst bakom.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Kulturbloggen, Annarkia, Troberg, Falkvinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Julian Assange förnekar anklagelserFler och fler märkliga inslag i Assange-affären >>
Advertisements
 • Pingback: Hur fick de två kvinnorna kontakt?()

 • Det hela är hur skumt som helst.
  I AB säger 30-åringen att hon inte kände den andra kvinnan, och att poliskontakten blev aktuell när denna andra kvinna kontaktade henne och berätta att hon blivit utsatt för ”samma sak”. Jaha, och hur hade denna andra kvinna fått information om den 30-åriga kvinnans ”erfarenheter”? Hade hon lagt ut dem på nätet? Var i så fall?

  Min gissning är att detta är en ”set-up”, för att man inte hittat någonting att skandalisera Assange för. Min gissning är alltså att killen är vit som snö.

 • epi

  Sexfällor har nu blivit en del av vår moderna och minerade kultur, kanske har det immuniserat oss en smula. Vad kommer härnäst i kampen mellan det goda och det onda?

 • greger

  Börjar faktiskt hålla med om att detta liknar ett påhitt av CIA eller någpn kompis till dem. Väldigt skumt.

 • Annat att grubbla över gällande den kvinna som nu talar om övergrepp:

  ”– Det är helt fel att vi skulle vara rädda för Assange och därför inte velat anmäla, säger kvinnan, han är inte våldsam och jag känner mig inte hotad av honom.”

  Inte våldsam eller hotfull? Ändå sa hon tidigare att hon trott på våldtäktsanklagelserna. Inte direkt konsekvent.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7652935.ab

 • greger

  Och sen är man glad över åklagarens snabba ingripande. Det var inte många dagar Assange hann och vara i Sverige. Ingen långbänk här inte

 • Pingback: Sverige funderar på att lämna ut Assange till USA | Svensson()

 • Pingback: Intervju med Julien Asange « skvitts()