Förundersökning mot Julian Assange

Del 7 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Julian Assange ska nu till slut kallas till förhör. Inte för våldtäkt, inte för sexuellt ofredande, utan enbart för ofredande. Ett lindrigt brott som inte innebär mer än bötesstraff om man döms som skyldig. Hela cirkusen kring ärendet är och har varit bedrövlig och många frågor kan ställas om det hela.

  • Varför anhölls Assange på på vad som verkar ha varit på mycket lösa boliner? Vilken polis låg bakom telefonsamtalet? Ljög polisen? I så fall varför?
  • Vem släppte ut information om anhållandet? Dvs vem pratade med Expressen? En polis? Åklagaren? Och i så fall varför? Påtryckningar? Pengar?
  • Varför hävdes anhållandet? Vilken ny information hade kommit fram på ett par timmar? Vem kom med informationen? Och varför?

Att anhållandet för våldtäkt sen spred som en löpeld är vanlig medialogik och förväntat, men de frågor som jag formulerat ovan behöver ett svar. Jag misstänker dock att vi inte kommer att få nåt svar på flera av dem.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Underligt att Assange inte hörtsAssange förhörd av svenska polisen >>
Advertisements

5 Replies to “Förundersökning mot Julian Assange”

  1. Varför skulle polisen ljuga? De gick väl bara på uppgifterna från anmälarna.Om någon ljög så var det väl de två damerna.

Kommentarer inaktiverade.