Vänsterpolitiker skyddar romer

I den vänsterstyrda kommunen S:t Denis som ligger norr om Paris skyddas romer från utvisning av de lokala politikerna. Det går till så att kommunpolitikerna låter romerna bo på mark som ägs av kommunen och sen tillåt inte polisen gå in på marken. Romerna har ju inte begått några brott så det fungerar bra. Men Sarkozy vill ändra den franska lagstiftningen så att det ska var möjligt för polisen att gripa och utvisa romerna även inne på den kommunala marken.

Sarkozys agerande mot romerna är rasistiskt och helt bisarrt. Många av de utvisade och de som hotas av utvisning har bott i Frankrike 10-15 år och deras barn pratar ofta inte rumänska. EU:s regler ska gälla alla medborgare i EU-länder. Också romer. Att diskriminera och förfölja romer på det sätt som görs i Frankrike, i Italien, i Danmark och i Sverige är inte okej. Det är rasism.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Socialistiska Partiet för ett tolerant och humant samhälle. För samma rättigheter till romer som för alla andra. Mot rasism.

Advertisements

3 Replies to “Vänsterpolitiker skyddar romer”

  1. Ja, det verkar ju vara ett rasistiskt och populistiskt korståg. Ännu ett exempel på att de högerextremas rasism (eller ”särism”, mitt namnförslag på att inte behandla alla människor som lika värda). sprider sig till andra partier som i Danmark och Holland.
    Men i princip gäller väl att alla EU-medborgare får vistas tre månader i andra länder, sedan måste de ha jobb för att stanna. Tigga är inget jobb, men jag antar att flertalet av romerna i Frankrike, som varit där så lång tid, har arbetat. Då förstår jag inte vilka lagutrymmen Sarkozy använder (är förresten inte han halvungrare med visst judiskt påbrå?).
    Bäst vore om EU tog ett samlat grepp på frågan och satsade på att ge jobb och integrera romerna i Rumänien, Bulgrien och Tjeckien. Det räcker inte med att säga att det är dessa länders egna problem. Europa i sin helhet har en lång historisk skuld till romerna.
    Sen måste även romerna ta ansvar, och inse att alla delar av deras kultur inte längre fungerar så bra i det moderna samhället. Som att se till att ungarna får gå i skolan. Killar som tjejer.

    1. Hans: Tigga är försörjning men kanske inget jobbb. Spela på gatan är försörjning och jobb. Sälja prylar på gatan är jobb och försörjning. EU:s regler handlar om försörjning. Inte jobb.

Kommentarer inaktiverade.