Våldsamt i Skåne

Vid vad som verkar vara en uppgörelse mellan kriminella skott- och knivskadades tre personer på Råå i Helsingborg. Ingen av de skadade har velat prata med polisen om vad som inträffat:

– Två av männen hade stick- alternativt skärskador, men de bedöms inte som livshotande. En av männen har någon form av skottskada. Ingen av dem ska ha livshotande skador.

Den skottskadade mannen är 20 år gammal och de andra är 23 respektive 26 år gamla.

– Vi har talat med de skadade, men ingen av dem vill berätta vad som har hänt.

[…]

Polisen tror att de tre skadade varit inblandade i någon slags bråk med en eller flera personer.

– I nuläget behandlar vi de tre männen som målsägande. De är alltså inte misstänkta för något brott i det här sammanhanget.

Männen, som alla tre är hemmahörande i nordvästra Skåne, är dock kända i våldssammanhang sedan tidigare.

– 20-åringen och 23-åringen är tidigare dömda för våldsbrott och 26-åringen är dömd för narkotikabrott, säger Charley Nilsson.

Även i Malmö har det varit någon form av gangsteruppgörelse, denna gång i Rosengård där minst en man skottskadats. När det gäller den incidenten så är ett antal personer hämtade till förhör. Tre personer ska vara anhållna.

Den här typen av uppgörelseer är som jags er det ett tecken på ett samhälle i en viss kris. Ett samhälle där det sociala kittet skat men säkert bryts ner genomd en politik för ökade klyftor som genomförs och genomförts sen början av 1990-talet. För att bryta det ökande sönderfallet krävs en politik för minskade klyftor och för ökad jämlikhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Med Socialistiska Partiet för minskade klyftor och ökad jämlikhet och mot brottslighet.

Advertisements