Malmöpolisens aktion mot ungdomar inte förvånande

Malmöpolisen agerade snabbt och kraftfullt när man fick in flera larm om tre beväpnade ungdomar på Augustenborgsgatan.  Efter att polisen ingripit visade det sig att de tre ungdomarna lekt med så kallade soft air guns. Därför skulle man kunna tycka att polisen agerade för hårt. Men, soft air guns ser ofta ut som helt riktiga vapen och det är därför svårt för polisen att veta i förväg att det inte handlar om riktiga vapen. Agerandet mot ungdomarna verkar ha varit korrekt. Speciellt med tanke på den mängd skjutningar och skottlossningar som varit i Malmö under senare tid. Mot människor med riktiga vapen och mot bussar med lätta vapen som exempelvis kolsyrepistoler och soft air guns.

Även under kravallerna i Göteborg år 2001 var en av de mest uppseendeväckande incidenterna när tungt beväpnad polis stormade en lägenhet där det fanns en beväpnad man. Mannen hade siktat på poliser i Vasaparken med vapnet som efter att polsien stormat in i hans lägenhet visade sig vara just ett soft air gun-gevär.

Pojkarnas lek med pistolerna var dessutom olaglig då det inet är tillåtet för personer under 18 år att inneha soft air guns. Dessutom är det olagligt att ha dem på allmän plats. Ungdomarna i Malmö är därför misstänkta för brott mot vapenlagen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Greger

    Självklart har polisen agerat korrekt. Vem skall tillrättavisa tonåringar om inte deras föräldrar har lärt dem det?

    Polisen gör alltid ett exceptionellt bra arbete – ofta i det fördolda.
    Vem av er som läser detta skulle vara beredd att bli utsatt för beskjutning och stenkastning på ert arbete?