Motdemonstration i Uddevalla och SD i Trollhättan

I Uddevalla ställde Sverigedemokraterna in sitt torgmöte efter att de fått vetskap om att en motdemonstration planerades. Motdemonstrationen samlade omkring 50 personer. Precis som i Göteborg var det en helt fredlig demonstration. I Trollhättan skyddades ett femtital odemokrater från SD av något hundratal poliser. Ingen motdemonstration fanns på plats, utan bara en mindre samling missnöjda trollhättebor.

Och här kan ni se hur sverigedemokrater i verkligheten är. Därför ska vi inte heller låt dem förstöra vår vuvuzela-fest i Stockholm eller på andra platser i landet:

Torsdagen den 16 september mellan kl.15:00-17:00 hade vi planerat att, som vanligt, hålla vår traditionella Vuvuzela-konsert på Sergels Torg.

Till vår förskräckelse har vi nu fått veta att Sverigedemokraterna tänkt att anordna ett torgmöte på samma plats och tid!

Detta trots att Vuvuzela-konserten är någonting som anordnats i generationer, just den tredje torsdagen i september, för att fira höstens ankomst. Det förvånar oss att Sverigedemokraterna, som verkar vara så förtjusta i traditioner, ska komma till Sergels Torg just denna dag för att hålla sitt torgmöte. Jag kan inte tolka det som annat än en kränkning mot våra förfäders uråldriga seder.

Vi har därför inga intentioner att stoppa våran planerade Vuvuzela-konsert utan tänker anordna den i alla fall. Annat vore ett svek mot gamla seder och bruk.

Om du har en Vuvuzela eller något annat instrument får du gärna komma och jamma lite med oss. Vi kommer i alla fall stå på Sergels Torg när partiet håller sina tal och låta våra instrument ljuda så högt vi kan!

Varmt välkommen! Och värm upp med denna: http://open.spotify.com/track/2PHFyHbTxFYttRwgmrpfn0

EN VUVUZELA KOSTAR 29 KR: http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=660570

Vad: Vuvuzela-konsert
Var: Sergels Torg
När: Torsdagen 16 september, kl.15:00-17:00
Hur: Med din hjälp! Ta med en Vuvuzela, en visselpipa eller nåt annat instrument. Så länge det låter högt! 🙂

BJUD IN ERA VÄNNER!

Samma sak händer i…
Eskilstuna: http://www.facebook.com/event.php?eid=156290091063758&ref=mf
Uppsala: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=107322575994184&ref=ts

Intressant?
Borgarmedia: AB, EX, SVD, HD1, 2, Skanskan1, 2, 3, 4, 5, 6,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Motdemonstration i Uddevalla och SD i Trollhättan”

  1. farmorgun: Eftersom SD har mycket lägre stöd i Göteborg än i andra delar av landet vet vi att det är effektivt. Daniel Poohl, som jag ju känner, är ute och cyklar helt enkelt. Det var nu inga vänsteraktivister som stoppade SD-mötet i Göteborg utan en stor folkmassa av unga göteborgare. Största gruppen var nog unga invandrartjejer. Det fanns liksom inget för polisen att göra och det var inte heller några våldsamheter.

 1. Läser man bloggar och kommentarer i tidningar så ser man en intressant sak. SD och Liberaler har en sak gemensamt, de hävdar envist att vi skall ignorera rasisterna, att det på något sätt skulle vara kontraproduktivt att göra motstånd emot rasism. De hävdar att motsätta sig rasism i ord och handling gynnar densamma. Varför SD:s anhängare hävdar detta förstår man, men liberaler, där blir det knepigare. Liberaler är extremt aggressiva emot allt de tolkar som kommunism, så på den punkten lever de inte som de lär, om motstånd är kontraproduktivt borde de ignorera kommunism också.

  Som du påpekade Anders så har det inte fungerat att låtsas som det regnar när det gäller högerextremister.

 2. Jamen, nejmen, jag tycker egentligen inte att Daniel Poohl, Expo, säger nåt om att motdemonstrera.
  Han tar bestämt avstånd från att använda fysiskt våld och skada sd:are, och mot att hindra sd från att hålla valmöte (han preciserar inte var han sätter gränsen där), så jag tycker inte att han är ”ute och cyklar”.

  Nu har sd själva ställt in sina möten i
  Göteborg
  Uddevalla
  Karlstad (Jimmie Åkesson)
  Eskilstuna
  Norrköping (Björn Söder)

  Motdemonstranterna hotar dom inte, vi motdemonstrerar bara.

Kommentarer inaktiverade.