Högerextremt våld

Fredrick Federley, centerpolitiker och kandidat i valet överfölls utanför sitt hem i går kväll. Fyra män överföll, sparkade och rånade honom. Jag finner det mycket troligt att överfallet utfördes av högerextremister just för att Federley är politiker och homosexuell. Det är ett av de värsta övergreppen i den svenska valrörelsen så långt. Fullt i samma klass som de eventuella överfallen mot sverigedemokrater i Skåne (i det ena fallet där finns enligt uppgifter en historia av falska anmälningar av obefintliga angripare och angrepp som aldrig ägt rum, så det är inte helt säkert att det hänt den här gången heller. Men kan naturligtvis ha gjort det).

Den här typen av överfall är helt oacceptabla och det gäller oavsett vem som utfört dem. Sådant ska vi inte acceptera i vårt land. Det är inte värdigt en demokrati.

Att däremot kalla de fredliga protester som sverigedemokraterna som ägt rum de senaste dagarna på flera platser i landet för attacker, angrepp eller nåt liknande är bara dumheter. I Göteborg där jag själv var med på ett sådant protestmöte förekom inga hot mot sveridemokrater överhuvudtaget och inte i Uddevalla heller. Det har varit fredligt och lugnt på alla platser. SD ställde in mötet i Göteborg trots att de kunnat ha det på en alternativ plats. Att flytta mötesplats är en sak som händer oss alla som har offentliga politiska möten titt som tätt. SD saknar uppenbarligen förmåga att anpassa sig, förändra och improvisera. Det är inte vårt problem , vi som protesterar alltså, utan det är SD:s eget problem. Vi kommer att fortsätta protestera mot SD när de dyker upp. Det är vår demokratiska plikt och vår demokratiska rättighet. I Norrköping ställde SD in ett möte som man inte ens sökt tillstånd för. Så några direkta hot eller nåt våld får man nog leta efter där också.

Det är i grunden SD:s intolerans mot avvikare, homosexuella, invandrare, muslimer osv som ligger i botten och skapar en grogrund för de människor som överfaller homosexuella på det sätt som igår skedde med Federley. Även om det säkerligen inte var sverigedemokrater (även om de också kan visa upp våldstendenser) som gjorde det är det SD:s politisk uppfattningar som skapar utrymmet för den typen av högerextremt våld.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Högerextremt våld”

  1. Nazister har ju givit sig på Federley förut. Han fick stryk i Gamla Stan (tror jag) något år i samband med Salem-marschen.

  2. Det är mycket möjligt att överfallet utfördes av högerextremister.

    Men högerextremister är inte dom enda som hatar homosexuella.

    Och högerextremister är inte dom enda som är berädda att använda våld mot sina meningsmotsåndare.

  3. Fruktansvärt roligt inlägg nu med tanke på att det var några mörkare individer som flippade ut när de inte fick sina cigaretter, åherregud vad ikoniskt ditt inlägg för den svenska invandringsdebatten.

Kommentarer inaktiverade.