Första prognosen – alliansseger

Första prognoserna visar en alliansseger och sverigedemokraterna i riksdagen. Sverigedemokraterna har i den första prognosen 5,8% vilket gör partiet nästan exakt lika stort som vänsterpartiet. Socialdemokraterna och moderaterna är enligt prognosen i stort sett lika stora, med ett par mandat fler för socialdemokraterna. Miljöpartiet ser ut att gör ett mycket bra val.

Naturligtvis är jag mycket missnöjd med resultatet. Både det faktum att det ser ut att bli fortsatta högerregering och med rasister i riksdagen.

Jag får trösta mig med att SD är svagare i Göteborg än i landet och att SD är som allra svagast i den del av Göteborg där jag bor, södra Göteborg; Krokslätt, Burås, Mossen, Fredriksdal, Almedal och Getebergsäng.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, AB1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Z

  Socialistiska Partiet, 0,3% i Göteborg.. 🙂

  • Anders_S

   Vi har en grym ökning i ett distrikt som räknats i Bergsjön. Röstar Berget i vallokalen Rymdtorget? Och vi spöar KP i flera distrikt i Angered.

 • Fia

  Själv är jag jättenöjd! Sossarna har haft såååå många chanser under alla år som de har (van)styrt Sverige. Gillar man inte det som har blivit status quo här så är det här ett historiskt val – för första gången en borgerlig regering som får en chans att verkligen göra ett avtryck.

  Trist med SD, hoppas dock att valet hinkar över alliansen till en majoritet på de sista folktunga distrikten.

  WOHOOO!!!!

 • jimmy eriksson

  Ja nu vet alla att om inte mona hade varit den som leder socialdemokraterna. hade det inte sett ut som det gör. ingen har förtroende helt ut för henne. hon gjorde bort sig redan när hon köpte saker privat på fel kontokort. så enkelt e det. UT MED MONA

 • Patrik Johansson

  Otroligt tråkigt att både moderaterna och sd kommer ens med. Nyliberalismen måste hejdas. Tyvärr har moderatpropagandan varit mäktig med stora medier till draglok.Jag hade hoppats på att Reinfeldt kunde stå till svars för sina handlingar.

  Nu fortsätter alltså skattesänkningskarusellen med alla privatiseringar som det medför. Arbetslösa får stå med mössan i hand och inga åtgärder och rehabiliteringar kommer att kunna ges för det är pengar som är öronmärkta till skattesänkningar för människor som har pengar.

  Vi får väl teckna privata försäkringar i fortsättningen. Avgifterna till försäkringarna + skatt kommer att bli mer än den gamla skatten.

  Det ser mörkt ut för välfärdssverige.

 • martin

  Som man sår får man skörda. Nu betalar S för kommunistskräcken de ingjutit sina medlemmar med i många decennier.

 • Valet är över. Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen.

  Istället för att hänga läpp över det, eller att rikta ilskan mot Sverigedemokraterna, är det dags att ställa frågan: hur kunde detta hända! Svaret är att det hände därför att de flesta politiker, media och antirasister inte visste hur de skulle hantera Sverigedemokraterna. De tog inte debatten MOT partiets idéer! Ska ilska riktas någonstans är det mot dessa! Vi, Michael Gajditza och Torbjörn Jerlerup, två bloggare som tagit striden mot Sd:s idéer, anklagar riksdagspartiernas strateger och ledare. NI HAR SABOTERAT KAMPEN MOT SVERIGEDEMOKRATERNA!

  http://ligator.wordpress.com/2010/09/19/jaccuse/

 • Nej, nu betalar socialdemokraterna för den ojämlikhet som ökade under deras år i regeringen från 1980 och framåt. Samt för nedmonteringen och avmobiliseringen av de folkrörelser som förde dem till makten. Läs mer på http://www.folkrorelser.nu/bloggen/.

  Tyvärr brukar såna här kollapser bara leda till demoralisering och ytterst sällan till några nya tag.

 • Torberg

  Ja, Wiklund har rätt. Tyvärr betalar inte bara sossarna priset dock… alla i arbetarsverige och folkrörelserna får betala för att vi inte kunnat stoppa politrukernas framfart i våra organisationer och i samhället i stort.

 • thord

  kan det inte vara så att många i vårat långa land är trött på att ingen av dom andra partierna vågar ta upp vissa frågor, om dom hade vågat prata om vissa frågor som gäller invandrarpolitiken så hade nog knappast sd fått så många röster. så istället för att klaga på att dom lyckats komma in i riksdagen, ja då kanske samtliga partier ska ta sig en funderare på hur man lyfter upp sådana frågor utan att bli kallade för rasister direkt. för då skulle nog dom flesta av dom som i dag lagt sin röst på sd, gå tillbaka till vad dom tidigare röstade på. jag tror inte själv att det kommer bli så farligt, men bra är det inte !

  • Anders_S

   thord: Din linje skulle leda till ökad rasism och att SD växte ännu mer. Precis så som skett i Danmark och Norge,

 • Intressant blogg! Kul att vi bor i samma stad. Jag har själv skrivit ett inlägg om frågan på min blogg.. Men antar att många här inne kanske inte är så intresserade av att kika in så jag kopierar in det här.

  ”Ja det där gick ju inte så bra, med SD in i riksdagen alltså. Jag tror verkligen starkt på att de som röstat för partiet inte riktigt läst deras manifest och allt som de står för. Jag vill i alla fall tro det. För Sverigedemokraterna står inte alla gånger för särskilt humana åsikter. Snarare tvärtom. Självklart finns där ett par punkter jag kan hålla med om, men så där är det ju alltid. Oavsett parti. Nu är mitt hopp på att Miljöpartiet går med på ett samarbete. Kom igen Mp! För som det är nu anser jag att ingen av oss har vunnit förutom Sverigedemokraterna, alltså en förlust för både röda och blå. Det här var SDs seger. De blåas seger har svärtats ner. Till och med Reinfeldt kallar situationen för ”ett oönskat läge”.

  2010 fick vi ett oerhört skrämmande valresultat. Vill jag veta vilka i min bekantskapskrets som röstade så här?

  Men vi måste inse att de som röstade SD, måste ha röstat för att de ville ha en förändring av något slag. Det måste vi ta hänsyn till. Någonstans ifrån kommer dessa röster. Ilska? Besvikelse? Okunskap? Jag har ingen aning. Men kanske, kanske kan SD föra något gott med sig? Kanske öppnar vi upp för diskussion. För förståelse. För bättre integration.

  Jag startade en Facebookgrupp för frågan. Den heter ”Jag röstade inte på Sverigedemokraterna!”. Om ni vill vara med i diskussionen så klicka här: http://www.facebook.com/group.php?gid=156825121003132

 • thord

  det är möjligt att du har rätt. men så fort något av dom etablerade partier öppnar munnen om någon fråga som gäller invandrarfrågor så kommer media och en del andra partier att direkt kasta sig på dessa med orden rasister. hur ska man kunna lösa en del av dom problem som trots allt finns, om man inte får prata om det? och det kan vara som du säger, för att det nu är för sent, att frågorna skulle varit diskuterade redan, då är det riktigt tråkigt. det är bara att vänta och se, för vill dom kan dom ju skapa en del oro, men man måste ju trots allt inse att väldigt många röstat och tror på dom, nu gäller det att hantera det på bästa vis, och jag är inte övertygad om att någon form av utfrysning är rätt väg. ang, väljare vet jag 2 personer som pratat om att rösta på dom. och1 av dom har föräldrar som kommer från jugoslavien på 50 talet. han menar på att det har blivit svårt att vara invandrare senaste 15 åren, pga av den politik som förts under den tiden, och när han jämför med hur det var då hans föräldrar kom hit och hur det är nu, så får alla fel intryck. hans föräldrar har båda jobbat och slitit utan något stöd, medans det nu blir lite för mycket av den varan ( han använder andra ord) . så frågorna behöver nog diskuteras, och det parti jag stöder tillhör inte ett av dom bättre på den saken, det är en tuff fråga!

 • Men det är väl ingen som sagt att man inte får tala om invandrarfrågor? Det relevanta är ju enbart hur man talar om dem samt i vilket syfte.