SD:s mångkulturella segerlåt – sha-la-la-la-la

På sverigedemokraternas valvaka sjöng man den mångkulturella låten Brown Girl in the Ring med lite förändrad text. Från början en jamaicansk barnsång på engelska som gjordes om till en odödlig discolåt i Tyskland av gruppen Boney M som bestod av jamaicanska invandrare i Tyskland. Via den jamaicanska ska-musiken (det finns ska-versioner av låten också) som var vad skinheadsen i England på 1960- och 1970-talen lyssnade på kom låten in bland fotbollshuliganer som spred den över Europa och så fick den fäste i nazistkretsar där den användes som hyllningslåt. Och som sådan kom den återigen till användning på SD:s valvaka. Steget från skinheads och nazism till Jimmie Åkesson, Erik Almqvist och Patrik Ehn är ju inte så långt.

Så kanske är det ändå, som Jonas Gardell skriver, dags att vi alla går med i det mångkulturella SD:

Hmmm, nu ska vi se… jag är homo, gift med en invandrare, har barn med en judinna vilket gör mina barn judiska, jag har en bror som är gift med en colombianska och två av hans barn är gifta med muslimer, dessutom har jag en syster som gift sig med en norsk kvinna och skaffat barn med en judisk homosexuell man… vilket väl gör mig till en helt vanlig svensk, såna som vi faktiskt ser ut idag.

Jag är helt enkelt en del av den fina judiskt-muslimska-kristna-homo-hetero-finsk-amerikanska-egyptiska-colombiansk-norsksvenska tradition som byggde det här landet.

Kanske borde jag ansöka om medlemskap i Sverigedemokraterna! De lär ju ha ont om folk.

Personligen platsar jag ju bra med mina rötter i Blekinge, Småland, Frankrike, Irland, England, Finland, Ryssland och med mina mongoliska och romska förfäder. Vidare har jag ju en svart bror, en homosexuell kusin, en annan kusin i HA-kretsar, en dotter i USA med ett barn som gick på judisk förskola, en jiddischtalande faster, halvitalienska, halvjudiska och halvfinska kusiner osv. En typisk svensk alltså. Och musiken funkar ju. Även på hembygdsgårdar.

Intressant?
Bloggat: Lodenius,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4, 5, HD1, 2, AB1, 2, EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • De första skinheadsen var inte nazister. Brittiska nazister genomförde en riktad rekryteringskampanj gentemot skinheads och fotbollshuliganer på grund av de senares mycket våldsamma subkultur och lyckades rekrytera en del av dem vilket blev mycket synligt i London på 1970-talet. Efter det så dominerades skinhedskulturen av nazister. En del av mina släktingar i Lodnon tillhörde och tillhör denna skinheda/huligan/nazikulturen (de är supporters till Millwall FC).

   När skinheadskulturen kom till Sverige så var det huvudsak i form av nazi-skinheads.

 1. Jag kunde inte låta bli att tänka på en text som en god vän skicka till mig igår, som en bekant lagt upp på fb, så jag är inte säker på ursprunget, men den var så bra så den förtjänar att spridas, tycker jag;

  ”Dina bokstäver är latinska.
  Dina siffror arabiska.
  Din demokrati är grekisk.
  Din pizza är italiensk.
  Din kebab är turkisk.
  Din alkohol uppfanns av en iranier,
  och du älskar att åka till Thailand.
  Din favoritrappare har afrikanskt påbrå
  och han den roliga på TV är kurd.
  Din…… landslagskapten är bosnisk.
  Visst vore livet tråkigt utan invandrare,
  Sverigedemokraterna?”

  SD pratar om historia och kultur, de har uppenbarligen inte någon koll alls på sin egen så de måste låna från Jamaica, lika befängt i mina ögon som när nassarna i början av 90-talet hängde på bl.a. Majornas Pizzeria… ;o)

 2. Anders_S:
  Jag var själv skinnskalle på 90-talet och träffade väl ca 300 skins, av dessa var det EN som påstod sig vara nazist (vilket han inte är, det är bara en image).

  Hanna:
  Min demokrati är inte grekisk.
  Min pizza är inte italiensk (har aldrig hittat en pizza i Italien som varit som svensk pizza)
  Min kebab är inte turkisk (samma som ovan)
  Min alkohol uppfanns inte av en iranier.
  Jag har aldrig åkt till Thailand och trivs bäst med semester i Sverige.
  Jag hatar rap.
  Vilken rolig på TV?
  Vilket landslag?

  Men inte fan är jag Sverigedemokrat för det.
  Troligtvis var det inte nassar utan skinnskallar och det var bara dina fördomar mot de annorlunda.

 3. Anders_S:
  Om man studerar lite idéhistoria så får man väl ändå säga att Sveriges grundlags tolkning av demokrati har sina rötter i grekisk demokrati. Låt gå för att den inte är grekisk rakt av.
  Pizzan är inte Italiensk, i den mening att den inte är italiensk medborgare, men att pizzan, som den ser ut i Sverige idag, hade varit utbredd här utan italienska invandrare eller inflytande från Italien, tycks ganska osannolikt. Samma argument för Kebaben. Dessutom har jag aldrig lyckats hitta någon, som vill sälja kebab till mig, utan icke-svenskt påbrå.
  Vad gäller alkoholen är jag osäker, ordet är i alla fall arabiskt.
  Resten handlar om ditt personliga tycke och din smak, så det får jag väl ge dig.
  Håller med dig om fördomar om skinnskallar dock.