Ohly har fel

Det vore ödesdigert om man i riksdagen ordnade en blocköverskridande överenskommelse om flykting- och invandringspolitiken. En sådan överenskommelse skulle gynna sverigedemokraterna (SD). Det skulle betyda att SD skulle vara ensamma med en annan politik och kunna använda detta faktum till att växa ytterligare. Nog för att alla partier bör markera starkt mot SD och se till att inte anpassa sig till deras agenda och problembeskrivningar. Men det betyder inte att man måste tycka smma eller ha en gemensam invandrings- och flyktingpolitik.

Och Reinfeldt står inte på samma sida. Det är alliansens politik som skapat grogrund och underlag för SD:s genombrott. Ökade klyftor, konsekvensen av alliansens politik, skapar en efterfrågan på enkla lösningar och syndabockar.

Lars Ohlys förslag är direkt kontraproduktivt och skulle leda till att sverigedemokraterna får mer vind i seglen. Det visar all erfarenhet och det förvånar mig att Lars Ohly uppenbart inget lärt och ingenting förstår. Han borde kanske hålla klaffen i såna här frågor och överlåta dem på kunnigare folk som Kalle Larsson.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Flygblad mot rasism: Låt dig inte luras.

Advertisements
 • Vert verité

  Förstår inte logiken i att ”SD skulle stå ensamma med en annan politik”. Ska det vara något mer parti som ansluter sig till SDs? Om Alliansen får fortsätta med sin nuvarande asylpolitik så är ju inte det heller bra. Hur ska man göra?

  Sen markerade väl för sjutton Ohly att Reinfeldt står för en usel politik, men konstaterade att han åtminstone är antirasist. Och om det måste man hålla med. Hur fel än politiken leder.

  • Anders_S

   Vert: Kritisera både alliansen och SD förstås. Inte göra några överneskommelser med alliansen som Ohly föreslår. Då blir det ju en politik (som inte komemr att var bra) mot en politik som är ännu värre (SD:s) och så finns det inga andra alternativ. Det gynnar SD om något.

 • Vert verité

  Ja, om Alliansen skulle lämna över beslutsfattandet till de RödGröna i dessa frågor vore ju toppen. Men det lär de ju inte göra. Återstår då alltså dålig politik som kommer att stödjas av SD, som i sin tur vill göra saken ännu värre. Att det kommer att bedrivas en nedmonteringspolitik som leder till dessa ökade klyftor och som är orsaken till problemen lär inte Alliansen ändra på heller.

  Gynnar inte det SD om något? Är det inte bättre att kunna påverka beslut än att bara kritisera? Kritiken finns ju där ändå.

  • Anders_S

   Vert_ Nej, det är inte bättre att påverka om påverka gynnar SD. Alliansen kommer primärt inte att ha en flykting- och invandringspolitik som SD kan ge stöd. Det är bara dumheter. Det behövs nämligen inte och det är inte hlelr parlamentariskt möjligt. Idag är det så att M och S är överens om flyktingpolitiken. V, FP, KD och C har en annan syn och SD en trddje. Låt det förbli därvid eller se till att S ändrar sig till förmån för den linje småpartierna (utom SD) har.

 • Vert verité

  ”Låt det förbli därvid eller se till att S ändrar sig till förmån för den linje småpartierna (utom SD) har.” Jo, det är förstås en förutsättning. S har mycket att jobba på för att hitta tillbaka till rötterna och bli en tydlig motsats till Moderaterna istället för att gå deras ärenden som de gjort under ett antal år. Där ser jag faktiskt något positivt i det här eländet.

 • Jona

  Haha, kan vi även få en referens på ”all erfarenhet” eller skulle det snarare visa att extremhögern låtit sin rumpa svänga lite väl ytterligt den sista tiden? Den dag Sverige låter den brunblå högern komma undan med vilka lögner som helst så vet de var de skall börja blogga. Dessbättre är vi inte där ännu. Fy fan, tack och lov.

 • Pingback: Att bekämpa rasism och rasistiska partier | Svensson()